‘Lekker or’

En daar staan ‘ze’ dan, beide teams die letterlijk en figuurlijk aan elkaar gewaagd zijn.
Het is alsof er gedurende de wedstrijd een bepaalde vibe hangt langs de zijlijn, vergelijkbaar met een laaghangende mist, opeens komt ‘t op en dan om de één of andere reden geeft het je een adrenalinestoot waar je u tegen kan zeggen!
Zo’n gevoel krijg ik van deze wedstrijd…….pffffff, een cage fight is hier volgens mij niets bij of misschien wel…..

In de 1ste 20 min was het overduidelijk voor de toeschouwers dat de Tovaal Colts niet met het rappe tempo van de Brabanders mee kon. Qua uithoudingsvermogen en kracht zijn nog niet al onze boys optimaal getraind, maar niet getreurd…….”the season ain’t over until the fat lady sings”.
JJ, na een zomerse sabbatical weer terug van weggeweest, was vandaag nadrukkelijk aanwezig in het spel en dat was ook te merken bij de voorwaartsen (kracht jonghuh). WOW! En Mees, vandaag unstoppable met zijn mooie en harde blocktackles. De knallen waren soms langs de zijlijn te horen en onbeschrijfelijk in dit verslag.
Om maar te zwijgen over die snelle benen (gazelle achtig) van Flipse! Jeetje, wat was dat een mooie wendbare actie en zijn 1ste thuis try……..Goed bezig Rick!

Dat is dan wel weer het fijne van deze GE-WEL-DIGE sport. En voornamelijk tijdens de match vandaag; er kunnen rake klappen vallen, te hoge tackles gemaakt worden (enkele meters van de grond gelift worden), commentaar (tegen ’t randje van kritiek, want de beste stuurlui staan immers langs de zijlijn) geleverd worden door beide kanten, maar na afloop drinkt of eet men gezellig wat samen in de kantine en de muziek galmt uit de kleedkamers. Want we, zowel ouders als spelers, hebben respect voor elkaar en voor ’t spel.

………alles was aan kant, kantine schoon, tegenpartij rap weer richting ’t Brabantse land, alle kleedkamers gecontroleerd, dus alle deuren op slot. Krijgt men een telefoontje en tevens een IKEA momentje; “de ref wilt graag opgehaald worden, maar kan het clubhuis niet uit” …..’Lekker or’…….. sorry ref!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl