3 Tovalers in Oranje U16

Tovaal blijkt een goede kweekvijver voor talent. Nadat in vorige seizoenen Veron de Wild (Under 18) en Ernst Berman (Under 17) geselecteerd werden voor nationale teams, zijn nu 3 Tovaal jeugdleden toegetreden tot Oranje Under 16. Jorian Broekmeijer, Derek Stausebach en Ruben Houmes hebben afgelopen weekend kennis gemaakt met de staf en medespelers van Nederland U16. Uiteraard zijn de spelers zelf erg trots  op hun selectie. Maar ook het bestuur van Tovaal is bijzonder blij met het feit dat van de 30 uitgekozen Nederlandse talenten er 3 (en dus 10%) van Tovaal afkomstig zijn. Het toont aan dat de opzet van de jeugdafdeling bij Tovaal dik in orde is. Vanzelfsprekend is de selectie van deze 3 spelers ook te danken aan de inspanningen van de trainers Ray Blackburn en Danker Rijk.

Tijdens de eerst kennismaking met de medespelers is de selectie duidelijk gemaakt wat de doelstellingen zijn. De NRB heeft duidelijk gekozen voor een serieuze en professionele aanpak. Het kader bestaat uit 3 rugby-trainers, 2 strength and conditioning trainers en 2 High Performance managers. Daarnaast worden specialisten bij de selectie betrokken zodra daar in het programma behoefte aan bestaat. Dit kader toont aan dat het de NRB ernst is met deze selectie. Het gaat niet om een korte termijn perspectief, maar er is een visie ontwikkeld voor meerdere jaren. De spelers is duidelijk gemaakt dat zij onderdeel uitmaken van een lange termijn planning en dat de NRB in, maar ook buiten het veld, verwacht dat ze zich als topsporters en als nationaal team-rugbyers dienen te gedragen. De kernwaarden van rugby (discipline, respect, passie & plezier, kameraadschap, integriteit) dienen door de spelers uitgedragen worden.

Op de eerste bijeenkomst zijn wat veldtrainingen en fitness-oefeningen uitgevoerd. De spelers hebben al een eerste voedingsadvies gekregen en er zijn fitness-programma’s per speler uitgereikt. Vóór de zomer komt de selectie nog een keer bij elkaar en in juni wordt een internationale stage in Belgie bezocht waar naast Nederland ook Belgie en Zwitserland aanwezig zullen zijn. Na de zomermaanden worden de spelers regelmatig in Amsterdam verwacht voor gezamenlijke trainingen en fitness-sessies en gaat gewerkt worden aan een eigen speelstijl waarbij naast creativiteit en snelheid ook gewerkt zal worden aan kracht.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl