All that HARD work and NO play, isn’t good for the team spirit.

Jeetje, ik zou bijna niet meer weten ‘hoe’ ik aan een wedstrijdverslag zou moeten beginnen, want de laatste die ik typte was in december 2016 en we zitten nu alweer in februari 2017……whahahahaha, time flies when you are having fun.
Maar gelukkig is ’t net zoiets als fietsen (niet te verleren); je plaatst jezelf achter de laptop, laat je vingers glijden over de keyboard en je gedachten drijven vanzelf weer terug naar de wedstrijd…... of de boys nu hebben gewonnen of verloren, ik tracht met zo’n verslag de sfeer van een wedstrijd weer te geven voor diegene die helaas niet aanwezig konden zijn….. voilà een verslag.

De boys waren ook erg toe aan een wedstrijd, want tweemaal in de week alleen maar trainen, om niet tegen een tegenstander te kunnen spelen, zet ook geen zoden aan de dijk.
In deze poule is REL/Breda onze laatste tegenstander thuis en daarna starten we met de play-offs.
Go boys, Go!

De overgang van ons eigen Tovaal Junioren team en hun tegenstander die het veld nog aan het verlaten waren (hadden net gespeeld) was zo rap gegaan dat de toeschouwers en ikzelf het niet eens door hadden dat de Tovaal Colts al aan hun wedstrijd begonnen waren.
Kracht, snelheid en tactisch slim spelen waren vandaag de uitgangspunten voor de Tovaal Colts. Vanaf de kick-off werd REL/Breda de eerste zeven minuten dan ook direct onder druk gezet in hun eigen 22 meter gebied. Met een slim tactische balletje werd na de scrum Kjell in stelling gebracht, die het gecreëerde gaatje wist om te zetten en de 1ste Tovaal try. Thijke benutte de conversie en zo stond het al na enkele minuten 7-0.
Hiermee was ook de tegenstander direct wakker geschud en vanuit de kick-off wisten ze gelijk balbezit te veroveren. Met opvolgend snel voorwaartse spel brachten ze de stand weer in evenwicht.
Vervolgens vergat Tovaal zijn tactische afspraak, “altijd kicken uit de eigen 22 meter zone”…….individuele actie in plaats van kicken……balverlies……try tegen was ’t uiteindelijke resultaat.
Alhoewel de Tovaal Colts in balbezit dominant speelde en REL/Breda regelmatig onder druk zette, was het in de 25ste minuut de winger van de tegenstander die met een kick en een lucky bounce ball de 7-17 op het scorebord wist te zetten.
Ook de 4de try tegen was onnodig vanuit eigen balbezit op de eigen 5 meter lijn. In plaats van een afgesproken simpele “clean” line out……..kick……..chase, werd het een complexe ingooi met balverlies en een try tegen als resultaat. Ruststand 7-24 (………i.p.v. 7-12……)

Ook in de 2de helft zette Tovaal de tegenstanders onder druk, maar waren het de Brabanders die als eerste scoorde met een prima genomen free kick.
In de 13de minuut vervielen de Colts helaas wederom in een ‘befaamde valkuil’. De line out op de eigen 5 meter was prima, maar helaas geen kick in de eigen try gebied, dus balverlies en een try tegen 7-34.
Het was in de 1ste helft al Randy die het veld moest verlaten en na een kwartier in de 2de helft was het helaas ook Mike die er af mest met een hoofdblessure, waardoor Tovaal ineens maar met 14 man op ’t veld stond. REL/Breda dacht de wedstrijd volledig in ‘the pocket’ te hebben, maar Tovaal ‘had a comeback’ (ietwat te laat helaas). De opvolgende scrum werd direct wel met één man minder overtuigend gewonnen.
Met een afgekeurde try van Kjell en drie momenten waarbij het overwicht in de 3 kwartlijn niet slim werd uitgespeeld misten we vervolgens vier belangrijke Tovaal tries. Maar aan de instelling heeft vandaag het niet gelegen, want de strijdlust was zeker aanwezig bij de boys om de laatste minuten van de wedstrijd nog vol te KNALLEN. Die waren conditioneel dan ook prima op orde, met hoog tempo voorwaartse spel en een strak uitgevoerde 3 kwartlijn aanval werd wederom Kjell in stelling gebracht en werd er zowaar met een man minder de 12-34 gescoord.
Kort daarop werd vanuit de oppermachtige Tovaal scrum prima balbezit veroverd en was het opnieuw een mooie snelle aanval van de Tovaal Becc’s (grapje, moet natuurlijk ‘backs’ zijn, duh) en was het wéér Kjell die zijn derde try van de wedstrijd benutte. Eindstand 19-34.

Boys, het gaat er niet om of jullie nu winnen of verliezen, of ‘wie’ z’n hoofd wel of niet bij de wedstrijd zat. Jullie hebben een goeie wedstrijd gespeeld met enkele mooie acties hier en daar en na afloop staan jullie met geheven hoofd op de teamfoto.

You win some.
You lose some.
When you lose, don’t forget
how WONDERFUL your wins are!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl