Alsof het wéér voorjaar was.

De illusie om vandaag (met maar 13 beschikbare spelers) hoge ogen te scoren tijdens de thuiswedstrijd was er absoluut niet. Maar om de nul op het scorebord voor onszelf te ‘wissen’ was dankzij de aangeboden hulp van onze tegenstander wel een optie. De Eindhovenaren hadden weinig last van de herfstvakantie, kwamen immers met 20 boys en waren bereid om twee voorwaartsen spelers af te staan zodat er vandaag toch nog een leuk potje (15 tegen 15) gespeeld kon worden.
Want daar gaat het ook om bij Rugby; VRIENDELIJK en BEHULPZAAM met elkaar omgaan.

In deze wedstrijd was het krachtsverschil tussen 3de jaars Colts en 1ste jaars Tovaal Colts wederom goed zichtbaar. Het was dan ook Eindhoven die snel met krachtig spel uitliep naar 0-28.
Doordat Tovaal alle moeite had om in de rucks balbezit te behouden duurde het tot in de 20ste  minuut voordat Tovaal echt iets terug kon doen. Het was Kjell die met zijn herkenbare stijl zorgde voor 2 mooie breaks en 2 prima tries. Pim benutte met twee prachtige dropkicks de conversies.
Maar het waren verder de Eindhovenaren die met snel en gretig voorwaartsen spel en een geslepen flyhalf de tussenstand van 14-47 op het scorebord zette.

Na rust bouwde Eindhoven de voorsprong gedegen verder uit naar 14-75.
Maar de Tovaal Colts gaven niet op, bleven hard werken en knokken, waardoor Kjell met een try het slotakkoord van de wedstrijd bepaalde. Eindstand op deze prachtige zonnige voorjaarsdag 19-75.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl