Cubs Domineerde Aanvallend (met een politiek tintje……..)

Voordat de ref het fluitsignaal gaf om te starten met de wedstrijd roept hij alle jongens bijeen voor een controle: noppen (niet te scherpe randjes en gras ervan tussen), kousen (optrekken tot kniehoogte), nagels geknipt (zijn geen chicks), geen geklets of gevloek (alleen de captain mag praten tegen de ref), vragen “waarom niet?” (ref staat altijd open voor een uitgebreide uitleg).
KO was voor Breda, dankzij de voorwaartse viel er binnen 45 seconden al een try. Silvester maakte een mooie “air sliding”, drukte de bal achter de palen en Ryan maakte het af door de bal strak tussen de palen te kicken. Tovaal voerde de druk op, hierdoor benutte de fly-half, Shane, zijn lijn goed en werden er mooie passes gemaakt waardoor Damon zijn kans zag om de 2de try te drukken, 12 – 0.
Onder toekijkend oog van enkele vooraanstaande bestuursleden van Tovaal, ’t CDA en wethouder Jo-Annes de Bat, ouders en supporters langs de zijlijn speelden Tovaal Cubs de 1ste helft dominant.

De geduchte tegenstander speelde een slim spelletje; mooie tackles, strakke passes, sterke scrum. Dus Tovaal moest het nog ‘slimmer’ gaan aanpakken in de 2de helft: TEMPO verhogen, nog meer PRESSIE!
Flanker, Raf, kon dankzij zijn frisse input hier gretig gebruik van maken. Zag kans voor een break en drukte een mooie try.
De boys zijn ondanks het overwicht volgens de afspraken blijven spelen. Een prachtige wedstrijd, met mooie acties waarbij Ilias, door support van Damon, met z'n 1ste try werd beloond.

Langs deze weg bedank ik de ouders voor hun bakkunsten, de keukenprinsesjes/prins voor hun broodjes en alle andere ouders voor hun support!

Stand: 72 - 5

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl