Cubs spelen na trainingskamp te Oisterwijk ijzersterke wedstrijd.

Afgelopen zaterdag (30 november) was het dan zover de eerste wedstrijd van de nieuwe competitieronde. Het team van trainers Peter van Stee,  Pim ”Pom” Abbink  en teammanager Rebecca van Dijk had voor de wedstrijd tegen de combi Rel/Oysters zelfs een kort trainingskamp belegt in de bossen rond de mooie plaats Oisterwijk. En niet voor niets na een korte videoanalyse van de tegenstander werd de reis voortgezet naar Etten-Leur waar de wedstrijd werd gespeeld. 

Het team telt inmiddels 15 spelers en kon ondanks enkele blessures bijna compleet  de wedstrijd starten.  De videoanalyse betaalde zich meteen terug  Oysters/Rel werd meteen onder druk gezet en op de 5 meterlijn werd de kracht van de voorwaartsen snel duidelijk. De tegenstander kwam nauwelijks onder de druk uit en moest alles uit de kast halen om Tovaal van een try te weerhouden.

De spelers waren echter zo gefocust op het scoren van punten dat Oysters/Rel er via enkele knappe breaks  toch de score opende. 

Tovaal herpakte zich echter  en wist al snel zelf enkele punten te scoren en er ontspon zich een gelijk opgaande strijd waarbij het vooral opviel dat de lijn nu ook steeds beter begint te draaien. Na 3 maal een try gedrukt te hebben leken de Cubs nu toch echt op weg naar het eerste bonuspunt. Maar liefst 4 maal wisten de mannen de trylijn tot op centimeters te benaderen en in de slot seconden stonden de meegereisde supporters nu toch echt op de banken, coaches Peter van Stee en Veron de Wild liepen al de polonaise, maar helaas door een fout voorafgaand aan de try werd deze afgekeurd. 

Helaas moet uw verslaggever u de uitslag schuldig blijven in de spanning van de wedstrijd is zijn kladblok gesneuveld. Trainer van Stee roemde zijn spelers en de getoonde inzet en kon geen man of the match benoemen . Het was een ware teamprestatie sprak de Oysters/Rel coach vol bewondering over de mannen van Tovaal. 

Uw verslaggever   (Jos de Wild) 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl