Cubs Tovaal vs Oysters

De cubs van Tovaal zijn bezig met een inhaalslag; aan het begin van het seizoen (een paar weken geleden) waren er niet voldoende spelers om een team te vormen, maar dat is veranderd. 
Er zijn nieuwe spelers bijgekomen en ook de kwaliteit van het rugby-spelletje wat gespeeld wordt gaat per week vooruit.

Tegen een goed team als Oysters kwam Tovaal nog duidelijk nog wat tekort, maar er zijn onderdelen van het spel die Tovaal zeer goed beheerst. Het voorwaartsenwerk is indrukwekkend. Met een eerste rij van Mike, Raf en Randy zou ieder team blij zijn en tegen ze spelen is beslist niet leuk. De scrum van Oysters stond continue onder druk en werd regelmatig weggezet. Ook in het losse werk zijn de Tovaalvoorwaartsen oppermachtig.
Het gezamenlijke goede voorwaartsenwerk resulteerde in een try voor Tovaal.

Er is veel balbezit maar vaak helaas nog te ver weg van de trylijn. Individuele acties van oa Noah en Jeroen kwamen een heel eind maar net niet ver genoeg om te scoren. Scrumhalf Pim kon een aantal keren de driekwartlijn lanceren, maar ook zij moesten teveel terrein goed maken. Jenz en Shane konden de trylijn al ruiken en ook Jazzy maakte indruk met een aantal keren een mooie break en veel meters winst.

Als het team deze progressie weet vast te houden en in staat is de aanwezige sterke punten beter te benutten gaat er binnenkort beslist een wedstrijd gewonnen worden.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl