Dames Tovaal/Oemoemenoe vs Dordrecht/Delft/Rel 2

Zondag was het dan zover, onze eerste wedstrijd van het seizoen! Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als het over de zenuwen gaat, want er zijn wel wat tochtjes naar de wc gemaakt. Maar een beetje spanning is goed voor de prestatie zullen we maar zeggen.

Het was ook niet heel geruststellend dat wij maar met 12 waren en de tegenstanders met 16 kwamen opdagen. Ze hadden er gelukkig wel genoeg vertrouwen in om twee speelsters aan ons uit te lenen. Uiteindelijk was dit niet echt nodig geweest.

Om half 1 was het dan zover, het fluitsignaal klonk en de eerste kick werd door de tegenstandsters gegeven. Aangemoedigd door een grote groep supporters begonnen we aan ons debuut. We waren erg aan elkaar gewaagd. Pas na 10 minuten werd de eerste try gedrukt, helaas door de Dortse dames. Een paar minuten daarna maakte ze er nog een en toen realiseerde we ons dat we dit harder moesten aanpakken. De communicatie ging beter, zowel met woorden als af en toe wat getrek en geduw, de potjes werden beter gevormd en zo lukte het Noelle om de eerste try te drukken. Dat gaf ons weer meer moed. Vlak voor de rust drukte Esther (haar eerste!) nog een try en zo gingen we met 10-10 de rust in.

Het was een spannende wedstrijd. Beide teams wisten dat ze konden winnen wat ervoor zorgde dat er hard en fel gespeeld werd. Tot frustratie toe van sommige meiden. Vooral tijdens de scrums begon de tegenstander zicht te ergeren. Er werd behoorlijk wat gezeurd en geklaagd en het was allemaal niet goed genoeg. Er zijn heel wat scrums opnieuw opgezet maar dat weerhield ons er niet van ze steeds weer een flink eind terug op hun plek te drukken.

Na de rust scoorde de Dortse weer een try maar we konden snel de score weer terug brengen naar een gelijkspel. Langzaam kroop de vermoeidheid in het spel (iedereen was al kapot voor einde van de eerste helft maargoed) en er raakte wat meiden van de tegenstanders geblesseerd. Dat zorgde ervoor dat wij maar met 12 tegen 14 van de tegenpartij aan het spelen waren. Ook hier werd weer flink over geklaagd door de tegenstanders (terwijl ze in een luxepositie zaten). Nu waren ze niet meer zo zelfverzekerd om het aantal speler gelijk te houden en met een meerderheid konden ze ook weer een try scoren.

Het was nu 15-20 en we hadden nog maar een minuut of 10. Het was er op of eronder of erdoorheen. De tijd tikte weg en steeds werden wij weer weggewerkt van hun tryline. Het koste ons onze aller laatste snik aan energie om nog een paar rucks op te zetten maar we wisten de bal in bezit te houden. Het was daarom ook echt fantastisch dat in de allerlaatste minuut Rozanne nog een try drukt.

We hebben gelijk gespeeld maar voor ons voelde het als winnen. We bleven ons hoofd hoog houden en iedereen bleef altijd positief. We hebben elkaar door en door gesteund en echt als leeuwinnen gevochten. De teamspirit is alleen maar beter geworden na deze wedstrijd en volgende keer beuken we er weer flink doorheen! Bedankt meiden!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl