Degelijke zege in Hoek van Holland

Zondag omzeilden de senioren de doorgaans lastige klip in Hoek van Holland, waar in het laatste decennium slechts een keer gewonnen was van Hookers 2. Jorn, Maarten en Erin ontbraken en Piotr speelde voor het eerst als flanker.

Tovaal startte goed en speelde al in het begin van de wedstrijd voor het grootste deel op de helft van de tegenstander. De thuisclub verdedigde echter uitstekend en pas in de 10e minuut kon Ernst een goedlopende driekwartaanval in de hoek van het veld afronden: 0 – 5. Met die voorsprong leek Tovaal te gaan rust, maar op slag van rust maakte Hookers 2 gelijk.

Na rust bleef Tovaal sterker. Mac, Remi en Felix kwamen erin voor Jan-Joost, Piotr en Daan en na 20 minuten had Felix zijn eerste officiële seniorentry al te pakken. Weer in de hoek van het veld, zodat de conversion een te lastige opdracht bleek voor Ernst. Met Maarten op de plaats van Jens bleef het goed draaien. Na een gewonnen lineout maakten de voorwaartsen meters in de richting van de trylijn en bracht Brian de voorsprong op 5 – 15. De buit was zo goed als binnen en het bonuspunt eigenlijk ook, maar de referee zag bij de tweede try van Brian een dubbele beweging en keurde die af. Jammer dat een videoreferee zich daarover niet kon buigen. Eindstand: 5 – 15

Volgende week zondag wacht RCC Bekaro in Roosendaal.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl