Eenvoudige zege op Breda 2

Een bijzonder duel, want het stond in principe gepland op zondag 29 april op het moment dat het grootste gedeelte van de senioren in Boedapest vertoeft op de jaarlijkse trip. De laatste tripbijdragen kunnen nu dus gewoon worden overgemaakt.

Breda 2 startte compleet, maar was niet opgewassen tegen de koploper van de derde klasse zuidwest. Ernst en Thomas drukten al vlot een aantal try’s en bij een 26 – 0-voorsprong moest er helaas een tegenstander naar de kant. Daardoor ontstond er nog meer ruimte en via try’s van Jorian, Bart en Matthijs en zes conversions van Jordan was het al 50 – 0 voor Breda 2 op slag van rust tegen wist te scoren.

Na rust hadden de gasten helemaal geen verweer meer. Thomas en Jordan voerden de score met elk twee try’s op tot 78 – 5, waarna Jens, Bart, Jorn en Jorian de voorsprong boven de 100 punten brachten. Jorn bepaalde de eindstand op 114 – 5. Jordan liet één conversion aan Lars, maar nam er zelf nog vijf voor zijn rekening. Volgende week zondag speelt Tovaal het laatste competitieduel in Middelburg tegen Oemoemenoe 2.

Na afloop kregen de gasten weer wat kleur op het gezicht toen ze een schaaltje oesters mochten verorberen.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl