Geslaagde trip naar Baskenland

 

Na Wales, Ierland en Griekenland was dit keer Baskenland het reisdoel voor de jaarlijkse trip. Uit voorzorg drie uur voor vertrek aanwezig op Charleroi Airport en ook nog eens een uurtje vertraging, maar de tripjongsten vervulden hun belangrijkste taak prima.

 

In Biarritz werden we opgewacht door spelers van Emak Hor, die ons in hun al dan niet snelle bolide naar het stadion van Arcanques brachten. Daar was nog een jeugdwedstrijd aan de gang tussen selecties van Frankrijk en Spanje, maar écht hoogstaand was het niet. De wedstrijd tussen Emak Hor en Tovaal werd dat ook niet. In de beginfase waren de Basken kennelijk nog wat geïmponeerd door het fysieke overwicht, maar zelf waren ze veel sneller, veel balvaardiger en ook nog wel een tikje harder. Ernst maakte nog wel indruk met twee snoeiharde tackels, maar ondanks tries van Arko en Lars ging het duel met 66 – 12 verloren. Na afloop veel ricard, worst en paté in het clubhuis van Emak Hor en later met taxi’s richting Bayonne, waar we onze intrek namen in Hoel Cote Basque, dat er toen nog onberispelijk uitzag.

 

’s Avonds eerst langs bij Bleu et Blanc van Rob Linde en er waren genoeg restaurants voor een prima diner.

 

Zondag was er tijd voor een bezoekje aan Stade Jean Dauger van Aviron Bayonnais en een lichte lunch en vervolgens met de bus naar Ascain voor een match amical tegen Kanoiak Lehenik, een vriendenteam dat ook al veel te snel en te balvaardig bleek. Boelie drukte de enige try voor Tovaal, de Basken drukten er wat meer. Eindstand: 58 – 5. Er volgde een prima derde helft bij Bar Txikitín. Dat onderdeel wonnen we wel met hoofdrollen voor Ron en De Beul.

 

Maandag reisden we via de top van de Jaizkibel naar San Sebastian. Enkelen trotseerden het koude water van de Baai van Donostia, maar de nadruk lag toch op het proeven van de tapas met een bijbehorend wijntje.

 

Maandagavond was er een gezamenlijke maaltijd in restaurant Txotx. Erg gezellig met een mooi optreden van de tripjongsten en nog de nodige rottigheid in het diepst van de nacht. Dat betekende dinsdagmorgen nog een forse aanslag op de trippot……..

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl