Geslaagde trip naar Liverpool

Van 27 t/m 30 april gingen de senioren van Tovaal voor het zevenentwintigste achtereenvolgende jaar met drie tripjongsten op tour. Vanwege het te verwachten nachtleven aldaar was Liverpool het reisdoel en voor het eerst sinds de trip naar Heidelberg ging het gezelschap weer eens met een bus op reis.

Na een publunch in The Hare & Hounds in Ashford arriveerde het 35 man tellende gezelschap later dan verwacht bij het Hatters Hostel in het centrum van de Britse havenstad aan de Mersey, waar de vader van Brian niet veel later als laatste deelnemer meldde.

’s Avonds was er tot diep in de nacht vertier, maar vrijdagochtend stond het grootste gedeelte van de groep fris en fruitig klaar voor een tamelijk eenvoudig mountainbiketochtje in Delamere Forest. Na een lunch in Liverpool om kwart over vijf afgereisd naar Saint Helens, voor een wedstrijd tegen de oudste burgerclub ter wereld: het in 1857 opgerichte Liverpool St Helens RFC. Vanzelfsprekend een club met een enorm rijke historie. In 1914 herbergde het 1e team van de club bijvoorbeeld de captains van Engeland, Ierland en Schotland. Goede ontvangst en een leuke pot die eindigde in een 38 – 29 nederlaag. Na afloop ontving elk van de achtentwintig spelers een wedstrijdshirt van LSH en in het clubhuis was er een voedzame maaltijd met de uitwisseling van geschenken en een boat race, die eveneens verloren ging.

De nacht was weer lang en in sommige gevallen heftig. Zaterdagochtend was er voldoende tijd om de stad ook bij daglicht te verkennen. Om 12 uur was een gezamenlijke lunch geregeld in The Cottage Loaf in Thurstaston. Alles prima geregeld met een special gift voor TJ en de lang verwachte apple crumble voor DeJee, die hij samen met Stupe mocht verorberen.

Wallasey RFC ontving ons met open armen. We waren het eerste bezoek van buiten Groot-Brittannië in hun 90-jarige historie. Helaas had een of andere grapjas ze gebeld, dat Tovaal een dag eerder met 30 – 0 van LSH had gewonnen, dus was voorzitter Greg Maxwell de hele ochtend in de weer geweest om oud-spelers die inmiddels een paar klassen hoger speelden naar Cross Lane te lokken. Opnieuw een prima duel dat tot het laatste fluitsignaal spannend bleef: 33 – 32. Voor de spelers wachtte na afloop een warm bad, al werd TJ daaruit nog steeds geweerd. Een fantastische derde helft volgde. De gastheren maakten er echt werk van en hadden zelf ook de tijd van hun leven. Evenals Liverpool St Helens RFC beloofden ook zij volgend jaar naar Goes te komen en we gaan die contacten zeker warm houden.

De laatste avond in Liverpool was voor de meesten weer lang en opwindend, maar zondagmorgen zat iedereen toch om 9.00 uur klaar voor vertrek. Er werd afscheid genomen van dad Hendry, die ook een prima trip had gehad.

In Newport Pagnell werd nog geluncht, jugde Koen deelde de laatste boetes uit en de meest beboete tripganger was dankbaar dat er nog een stopje werd ingelast bij The Hare & Hounds in Ashford om zijn gsm op te pikken.

Voor om elf uur de laatste in het clubhuis werd genomen werd er alweer druk gefilosofeerd over het reisdoel van volgend jaar. Denemarken, Polen en Bilbao zijn opties.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl