Geslaagde uitstapjes naar halve finales in Lille

Afgelopen weekend heeft een groot aantal personen een van de halve finales van de Top14 bijgewoond. Vrijdag speelde Toulon tegen Racing-Métro92 en was Stade Pierre-Mauroy met 48.900 toeschouwers zo goed als uitverkocht. Uit alle windstreken van Frankrijk zag je fans en de sfeer was fantastisch. Racing, met Jacques Cronje en Francois van der Merwe, speelde zeker niet de wedstrijd van het seizoen en ze verloren uiteindelijk met 16 – 6.

Zaterdag was er een speciale reis voor iedereen die nauw bij de realisatie van het nieuwe clubhuis op sportpark Het Schenge betrokken is geweest. Voor veel deelnemers de eerste kennismaking met rugby en het werd meteen een heel goede. Castres speelde tegen Montpellier. Prachtig weer. Een mooie show vooraf en een verlenging van twee keer 10 minuten op de koop toe. Castres won uiteindelijk met 19 – 22 en zodoende wordt het op zaterdag 31 mei om 21.00 uur in het Stade de France dezelfde finale als het afgelopen jaar, toen Castres verrassend zegevierde.

Het bezoek aan Villeneuve d’Ascq werd afgesloten met een prima diner in restaurant L ‘Escale, waarna Toon ons weer veilig naar Zeeland vervoerde.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl