Good old Stupe matchwinner Tovaal - Nieuwegein (5-0)

Tovaal won op eigen veld ook het tweede competitieduel in de derde klasse Zuidwest. De Goesenaren versloegen Nieuwegein met 5 – 0.

De thuisclub had het hele duel het initiatief, creëerde een hoop kansen, maar was slordig in de afwerking. Nieuwegein werd gedwongen om vooral te verdedigen en verre kicks zorgden veelal voor opluchting in de defensie van de gasten.

Die kicks werden in de meeste gevallen goed onderschept door Erik de Jonge en ook vanuit de line-outs trok Tovaal steeds ten aanval. Aanvoerder Jan Otte zorgde daar voor voortdurend balbezit. Sjoerd van Benthem, met 440 competitiewedstrijden de oudste en meest ervaren speler van Tovaal, werd echter matchwinner. In de 23e minuut wonnen de Goese voorwaartsen de bal in het losse werk, waarna hij aan het eind van een vlotte combinatie tussen Michiel Sinke en Kevin Verkaik in de uiterste hoek van het veld de 79e try uit zijn al 32 jaar durende rugbycarriëre kon drukken.

De bebloede Maurice Boelhouwers, later met 8 hechtingen boven het rechteroog opgelapt, miste halverwege de tweede helft een eenvoudig uitziende penalty-kick, waardoor het duel tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daan van Gorp spannend bleef.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl