Haagse bluf overwint het niet van Zeeuwse nuchterheid!

Op deze grauw/grijze ietwat mistige zaterdagochtend, mochten de Cubs voor de verandering  eens lekker “luilakken beddenzakken” tot een uur of tien.  Na één uur en 30 minuten in de auto te hebben gezeten waren de Cubs wel toe aan een warming up op het Haagse veld. Langs de zijlijn was er hier en daar al geroezemoes onder de Haagse ouders over “die Tovaal spelers”; Is een geduchte tegenstander, daar zullen we niet zomaar van winnen, wat een grote reuzen uit Zeeland! (Cubs van Den Haag waren nogal klein van stuk, but size doesn’t matter).
KO was precies om 14.00 uur, de spanning gierden door de lichamen van de Cubs, het publiek begon aanmoedigende kreten te schreeuwen en binnen enkele seconden had Shane een try gedrukt. Helaas was de ref “thuisfluiter” en werd de try afgekeurd om een of andere duistere reden.
De spanning steeg enorm langs de zijlijn omdat HRC niet bezweek onder de enorme druk van Tovaal en het publiek kreeg enkele mooie acties te zien van beide teams, waaronder een prachtige snelle break van Jenz. Met opvolging van Thomas. Helaas was er te weinig support waardoor HRC wéér in balbezit kwam en in een counter break hun 1ste try drukte.
De Tovaal trainer benutte tijdens de conversion van de tegenpartij zijn tijd goed door de jongens ff streng, doch rechtvaardig toe te spreken. Dit stimulerende gesprekje resulteerde uiteindelijk in een try van Kjell en hierdoor was Tovaal wéér back in the game! (7 – 5).
Beide teams waren strijdlustig en gretig om voor de overwinning te gaan, het spel was duidelijk nog niet gespeeld. Door een free kick door de palen kwam HRC verder op voorsprong tot 10 – 5.
Tot de laatste 5 minuten was het een spannende wedstrijd. I.p.v. met hangende hoofdjes ten onder te gaan kwam Tovaal terug als een strijdende buldog en scoorde nog een try na prima oplopen van de 3 kwart lijn!

Uiteindelijke uitslag 10 -10

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl