Het had vandaag immers ook kunnen regenen.....

 “Onze nav kent deze zaterdagochtend geen Kempenerrandweg”. Geeft niet zeg ik nog, we moeten naar Etten-Leur en hun veld is langs de snelweg, dus dat is vast niet moeilijk te vinden.
Met drie auto’s en helaas met veul geblesseerde spelers thuislatend (herstellend van een vorige wedstrijd) vertrekken we deze ochtend met maar 16 Colts naar het Brabantse land.
Doordat we dit seizoen als Colts team starten zijn onze kick-off tijden ook op een later tijdstip, dit heeft voordelen qua vertrektijd (boys kunnen langer blijven liggen in bed), qua verkeer (minder verkeer op de snelweg) en qua Poule indeling (zitten ditmaal NIET door heel het noorden van NL, maar meer in ’t zuiden). Dus ruim op tijd bij het clubhuis aangekomen kunnen we op het gemakje gezellig met rij ouders een bakkie drinken in het zonnetje, ff bijkletsen en de boys kunnen hun ingepakte lunch nuttigen voordat ze op zoek gaan naar hun kleedkamer.

REL/Breda ging vanaf het eerste fluitsignaal degelijk en voortvarend van start en na twintig minuten keken de spelers van Tovaal al tegen een 24 - 0 achterstand aan. WOW!!
Als bijgeloof tracht ik iedere wedstrijd aan de andere kant van het veld te staan (daar waar de boys hun try drukken, dus aan de kant van de tegenpartij) met mijn telelens  in de aanslag, zodat ik wat actie foto’s van de boys kan maken.
Hopend dat je ‘ze’ dan wat dichterbij haalt tijdens zo’n wedstrijd (10 meter moet toch ver genoeg zijn denk ik dan altijd), maar helaas was dat vandaag NIET het geval.
“Weinig actie aan deze kant van het veld” kreeg ik nog te horen van een ouder van de tegenpartij die voorbij liep. Uhm, met deze stille hint toch maar verkassen naar ‘daar’ waar er wel actie is!  

Tijdens de 2de helft bleven de boys zich wel prima vasthouden aan hun gameplan, leverden veel fysieke strijd, hadden nog wel een paar kansjes en een paar kansjes gemist, hebben desondanks toch nog twee tries eruit kunnen persen, maar het was niet voldoende tegen dit geolied REL/Breda team.
Uiteindelijke eindstand, 70 – 10.

“Always look on the bright side of life” is de eerste regel van het nummer die door mijn hoofd galmt.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl