Highland Games Driewegen 2017

Zaterdag 13 mei hebben hebben we met een aantal rugbyers van Tovaal meegedaan met de Highlandgames in Driewegen. De Highlandgames in Driewegen bestonden uit 6 individuele onderdelen en 3 groepsonderdelen.

Het 1e onderdeel dat we deden was 'Weight for height', een gewicht van 20kg zo hoog mogelijk over een lat gooien, het 2e onderdeel 'Throwing the Hammer', een hamer bovenhands zo ver mogelijk weg gooien, het 3e onderdeel 'Putting the Stone', steenstoten met een steen van 9,6kg, het 4e onderdeel 'Caber Toss', paalgooien. Hierbij moest een paal van +/- 4m en 30kg 'geflipt' worden. De paal moest dan vervolgens in 1 van de vakken terecht komen. Het middelste vak was 15 punten, de vakken daarnaast 10 punten en de vakken daar weer naast 5 punten. Als de paal netjes in het middelste vak lag werd ook de afstand opgemeten van hoever de paal gegooid was. Het 5e onderdeel was 'Farmers Walk', met 2 gewichten van 65kg een zo ver mogelijke afstand afleggen en het 6e onderdeel was 'Holding the Barrels', 2 vaten van 75kg in een stellage zo lang mogelijk van de grond houden. De groepsonderdelen bestonden uit: 1. 'Tug of War', touwtrekken, 2. 'Wheel flip', een shovelband 30 keer zo snel mogelijke 'flippen' (kantelen) en 3. Loading, 3 dingen laden op een kar, een zware band, een aantal zakken zand en een boomstam van 420kg. Vervolgens een parcour afleggen en de onderdelen weer lossen. Al met al gave en uitdagende opdrachten waarbij enige kracht, techniek en teamwork wel nodig waren.

'Mac Tovaal' zoals ons team heette bestond uit Harm, Rik, Daan, Piotr, Ernst en ikzelf (Jan). Harm en Daan hadden al eens vaker meegedaan maar voor de rest was dit de 1e keer. In sommige onderdelen was de één wat beter dan de ander maar gemiddeld konden we met alles goed meekomen. Daan had onder andere de 1e plaats met steenstoten en holding the barrels en Piotr de 1e plaats met throwing the hammer. Uiteindelijk zijn we met Mac Tovaal als 1e team geeindigd! Een geweldige prestatie! We deden mee voor de fun, maar hadden wel het streven goede prestaties neer te zetten. Een 1e plaats overall hadden we zeker niet verwacht! Het was een gaaf evenement dat erg goed georganiseerd was. De sfeer was goed en er waren veel toeschouwers. Iedereen bedankt voor het support en zeker tot een volgende keer!

Jan Otte

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl