Indian Summer of oude wijven zomer

Nou beste mensen, van oorsprong ‘praat’ men in Noord-Amerika over Indian Summer en staat ‘t voor een periode waarin het voor de tijd van het jaar, de herfst, erg warm is en daarna een periode waarin het juist koud en herfstachtig moet zijn.
Een Indian Summer duurt minstens 3 dagen en kan wel tot 2 weken aanhouden. Daarna is het echt gedaan met de pret en kunnen de winterjassen weer van ’t stof gehaald worden.
In Nederland hebben we ook een term voor Indian Summer: ontstaan uit de 16de eeuw……en laat het nu uitgerekend een oud wijf zijn die foto’s maakt tijdens deze thuiswedstrijd en volop aan het genieten is van deze oude wijven zomer!

Nou heeft dit jeugdteam van Tovaal in de loop der jaren al vele kilometers afgelegd (helaas zijn rugbyteams in NL niet in zulke grote getalen als hockey of voetbalteams) om tegen de vele rugbyteams in NL te spelen, maar ze speelden nog nooit eerder tegen RC Delft.
Ondanks dat was ‘t vanaf het eerste fluitsignaal al actie-reactie van zowel Tovaal als Delft; dan was het Tovaal die goed uitgevoerde pick and go acties leverden…..en vervolgens was het Delft die de pressie opvoerde….waardoor Tovaal wéér op zijn beurt prachtige tackles verrichte……en Delft mooie tries drukte en vervolgens de conversies verzilverde. Tot de 2de helft hadden beide teams de “3-G’s” in hun gameplan zitten; Gedrevenheid, Gewaagd en Gelijke.

Maar tijdens de 2de helft was het toch echt Tovaal die het onderspit moest delven. Jammer hoor, want qua uithoudingsvermogen deden de meesten niet onder voor de tegenstander. Oké sommige spelers moeten misschien nog ff wennen aan de spelregels binnen een Colts team (maar, genoeg ervaren boys die daarbij op een positieve manier kunnen helpen), de overgang van de Junioren naar de Colts zou voor sommige misschien best wat intimiderend kunnen zijn (maar geloof me, ook de zwaarste 19 jarige kunnen jullie prima tackelen).

Ik heb in de verste verte geen didactische achtergrond, ben alleen maar een trouwe toeschouwer, maar………. er zit zoveel potentie in jullie als individuen, bundel jullie krachten  samen………………train, train, train samen zoveel jullie kunnen (zolang je studie of werk het uiteraard toelaat), geniet van het spel en elkaar en geloof me dan worden jullie vanzelf weer een geolied team. Jullie keuzes qua muziek zijn tegenwoordig zooooo breed dat jullie vast ook ’t nummer van hem kennen, dus “have a little faith” like George!       

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl