It’s ALL or NOTHING today!

Zonnebrand…check, zonnebril…check, zonnetje….check, familieleden…check! Je zou bijna denken dat we naar het strand gingen vanmorgen vroeg, maar we zijn er wéér klaar voor om ze in Rotterdam ff te laten zien wat de Zeeuwen in huis hebben!
KO was voor de tegenpartij, maar bij ontvangst was Mark er al gelijk om in de eerste 5 minuten gelijk de eerste try te drukken. Na deze aanvallende actie was Tovaal niet meer te stoppen.  Supporters en familieleden langs de zijlijn kregen ‘waar voor hun geld’, het was droog, warm en de Cubs waren gretig en erggggggggg aanvallend aanwezig in het spel. Posities van waar het bijna onmogelijk was om een try te drukken, zoals Fly half en 1ste center waren vandaag nadrukkelijk aanwezig. Shane maakte een mooie ‘side step’, Jenz drukte zich door de verdediging, Damon maakte zijn eerste mooie tackle, Elliot zag kans om een ‘pick and go’ te doen en Ryan drukte zijn allereerste try dit seizoen!  De ene na de andere actie wierp z’n vruchten af, try na try werd zo mooi achter de try line tussen de palen gedrukt dat onze conversion specialist (Silvester) ze strak tussen de palen kickte! De 1ste helft behield Tovaal eenvoudig zijn voorsprong en hoefde de coach alleen maar motiverende woorden te spreken en zijn twee verse wissels in te zetten.
Ook tijdens de 2de helft bleven de Cubs zeer aanvallend spelen en zorgde ze dat de tegenpartij geen enkele mogelijkheid kreeg om een try te drukken. Alle boys waren uitermate geconcentreerd, support was er snel bij en de voorwaartsen bundelden hun krachten daar waar nodig.
Wat bleek; tijdens de trainingen van de week hadden de Cubs samen met hun coach afgesproken dat er tegen deze tegenstander minimaal tien tries per helft gescoord moesten worden, want dit was een gedeeltelijke doelstelling voor deze wedstrijd.
Doelsaldo is niet helemaal gehaald, maar ze hebben de NUL van de tegenpartij (andere doelstelling) behouden!

Uiteindelijke score, 0 - 79

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl