JEUGDSPELERS INSPIREREN TOVAAL

Na twee behoorlijke nederlagen behaalde Tovaal op het eigen sportpark Het Schenge een ruime 53 – 19 zege op DIOK 3 uit Leiden. Bij de rust was al met 32 – 19.

De senioren gingen het veld op met “benjamin van de maand” Aaron Vis, die van sponsor Sport 2000, een fraai shirtje had gekregen en een rugbybal. Mac, Pim, Remi, Boelie, Jorn, Bart, Maarten, Kevin, Koen, Brian en William ontbraken, maar jeugdspelers Sam Richel en Laurens Dourleijn kregen van trainer Brian Hendry een basisplaats en dat pakte goed uit. De beginfase verliep ontzettend rommelig, maar er werd vanaf de eerste minuut aan de lopende band gescoord, zonder dat er al te veel vernuft aan te pas kwam.  Alex Vlieland, Danker Rijk en Brendan Richards scoorden tussen de palen, maar de laatste weken was er kennelijk weinig getraind op het nemen van conversions, want de eerste drie, alle recht voor de palen vanaf een afstand van een meter of 15, werden jammerlijk gemist en aangezien de gasten na gedegen voorwaartsenwerk ook twee keer scoorden, leidde Tovaal halverwege de eerste helft nog maar met 15 – 14. Ook de try van Rik Markusse kwam zonder gedegen aanvalsplan tot stand, maar het in groten getale opgekomen publiek kon eindelijk eens juichen voor een perfecte conversion, toen Sam Richel, met zijn 18 jaar de jongste speler op het veld, liet zien hoe het wel moest: 22 – 14. De try van Giel Edam was de eerste waar een fraaie aanval aan voorafging en ook Jac Markusse was voor rust na een rush van 80 meter nog succesvol. Onder luid gejuich van het publiek bereikte hij de trylijn, waarna op het terras onder de oude garde discussies ontstonden: heeft ie dat van zijn pa of van ome René? Sam Richel kickte opnieuw koelbloedig raak: 34 – 19.

Na rust geloofde DIOK 3 het wel. De ervaren voorwaartsen bleven gelijkwaardig aan de thuisploeg, maar in de driekwartlijn was Tovaal oppermachtig. Met Ray Blackburn in de ploeg combineerden de driekwarten er lustig op los en Jens Dekker en Blackburn zelf voerden de voorsprong met twee conversions van Sam Richel op tot 48 – 19. Tovaal bleef vlot combineren, maar na een nieuwe rush van Jac Markusse wist alleen Bram Bruijnes nog een keer te scoren. Eindstand: 53 – 19.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl