Junioren pakken de winst

Na een uitstekende wedstrijd van de cubs was het de beurt aan de junioren van Tovaal. Tesamen met Oemoemenoe werd de strijd aangebonden met een combinatie van Bokkenrijders/Ducks en Octopus.

De kick off was voor Tovaal/Oemoemenoe (TO). Ondanks het feit dat de tegenstander in het algemeen fysiek forser leek dan TO stond de scrum als een huis. En werd een ingooi van Bokkenrijders enz 'against the head' door TO gewonnen. Swen kreeg de bal bij Ernst en die was niet te stoppen 5-0. Even later bleek wederom dat TO fysiek niet onder deed voor de tegenstander. TO won een line out en Mitchell kon op pure kracht de laatste meters maken en met veel power over de trylijn komen 10-0.

TO bleef het spel domineren. Jorian kon middels een gestolen bal de achterlijn bereiken en maakte er 15-0 van. Nadat de voorwaartsen wat try's gescoord hadden was het nu weer de beurt van de driekwarten. Ruben kon een inside bal op Ernst afgeven en Ernst pakte z'n 2e try van de middag. Werner benutte de conversie 22-0. En na een mooi break van Ernst was Swen in de buurt om de bal over te nemen en bij de palen te scoren. Ook nu benutte Werner de conversie 29-0. De laatste try van de eerste helft was voor Jorian. Hij brak op uit een gewonnen scrum en was niet meer te stoppen 34-0. Werner had een bijzonder lastige hoek maar kreeg de bal knap tussen de palen door 36-0.

Na de rust opende Ruben de score middels een break op snelheid 43-0. De conversie van Werner raakte helaas de paal. Daarna kreeg full back Thomas de bal en hij kon zeker 3 of 4 man passeren en ook nog een mooi off load naar Ruben wegkrijgen waardoor Ruben kon scoren 48-0. Werner pakte weer 2 puntjes extra 50-0. Veel echte aanvallen heeft de tegenstander niet laten zien, maar één keer waren ze in staat door de verdediging van TO heen te komen 50-5. Ruben was ook weer in de buurt toen Ernst een break kon maken en daarmee realiseerde Ruben zijn 3e try van de middag en 55-5. Ook Ernst wist 3 try's op zijn naam te schrijven; hij pakte de laatste try van de wedstrijd en Werner benutte de conversie. Eindstand 62-5.

Een lekkere wedstrijd om na de winterstop mee te beginnen! Volgende week staat de uitwedstrijd naar Breda op het programma.

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl