Junioren Tovaal vs Bokkerijders

Op zaterdag 21 september jl werd de thuiswedstrijd tegen Ducks/Bokkenrijders (DB) in Middelburg gespeeld.  T/O had te kampen met geblesseerden en kon slechts 14 spelers op de been brengen. Het toeval wilde dat ook DB met 14 man afgereisd was, zodat het niet moeilijk werd om vast te stellen dat dan dus maar 14 tegen 14 gespeeld zou moeten worden.

T/O kreeg de kick-off en ging vrijwel direct in de aanval. Mitchell wist de bal te veroveren waarna Werner met een kick Ernst en Ruben lanceerde. De bal bleef in het bezit van T/O en Jorian kon de eerste try drukken.De lastige conversie ging naast. Na de herstart zette Jorian een ruck op, Swen speelde de bal in de 3-kwarten en die hadden veel ruimte. Ruben kwam op snelheid en maakte 10-0. Al snel werd duidelijk dat DB vanmiddag toch voorals zou moten verdedigen. Ernst wist door te breken en try nummer drie was een feit; 15-0. Werner pakte 2 puntjes extra. De volgende T/O try was een hele mooie; een gewonnen bal werd snel door de 3-kwartlijn van T/O gespeeld. Ernst gaf een verre kick en Ruben was snel genoeg om de tegenstander tegen de achterlijn aan onder druk te houden tot de support erbij was. Snelle bal naar de nieuwe wing Chari en die liet zich z’n eerste try (in zijn eerste wedstrijd!) niet ontnemen. Een mooi score in de hoek 22-0. Het bleef éénrichtingsverkeer. Dit keer was het echter de beurt aan de voorwaartsen om te scoren. T/O had een scrum in de 25 van DB. De bal werd mooi gewonnen. Swen koos voor de dichte kant en kreeg de bal bij Thijs en die was niet meer te stoppen 27-0 en rust.

Business as usual na de rust. Een gewonnen scrum gaf nummer 8 Jorian een mogelijkheid op te stomen naar de trylijn. Hij moest er wat werk voor doen, maar pakte zn 2e try van de middag 32-0. Kort daarop kon T/O uit onder wat druk vandaan komen door een break van Ernst. Hij moest het grootste deel van het veld overbruggen en kwam heel ver. Maar Thomas liet zien wat goed support play is; hij bleef in de beurt van Ernst en toen Ernst getackled werd kon Ernst afspelen op Thomas die een try scoorde 37-0 en met de conversie van Werner 39-0. Eerst had Werner zo nu en dan de aandacht van scheidsrechter Verdonk getrokken door wat duw en trekwerk met een tegenstander, maar Werner kwam ermee weg. Mitchell tackelde een tegenstander wat aan de late kant en dat kost hem een gele kaart en het team een speler. Met 13 man bleef T/O echter ook te sterk voor DB. Ernst speelde Thomas aan, Thomas naar Swen, Swen naar Jorian, Jorian naar Ruben; try (44-0). Even later was Ruben weer aan de beurt. Hij startte op eigen helft, wist uit de tackle van twee tegenstanders te spinnen en kon snelheid maken. Dat is altijd gevaarlijk voor een tegenstander. Op de helft van DB kon hij nog zo’n 3 man passeren en zn derde try van de middag laten bijschrijven; 49-0.Mitchell was ondertussen terug, maar nu mocht DB een tijdje met 13 man spelen vanwege een gevaarlijke tackle. Jorian wist onmiddellijk te profiteren; 54-0 en met de conversie van Werner 56-0. Het slotwoord was voor Ernst die een verre kick mooi omhoog zag stuiteren en 61-0 maakte. Eigenlijk was het slotwoord voor Werner want Werner benutte de conversie en bepaalde de eindstand op 63-0.

Al met al een mooie pot rugby. Er werd met veel plezier gespeeld. En duidelijk beter dan de wedstrijd van de week ervoor.

Een probleem blijft de smalle selectie. Er zullen snel wat nieuwe spelers gevonden moeten worden.

Hans

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl