Junioren Tovaal vs Breda

TO heeft de eerste competitiewedstrijd winnend kunnen afsluiten. Breda werd uiteindelijk nog behoorlijk overtuigend met 32-12 verslagen. Maar de einduitslag zegt niet alles.

Scheidsrechter Verdonk liet TO om 12.00 uur aftrappen. De eerste fase van de eerste helft was voor TO. Ruben had een break tot vlak bij de tryijn, maar miste support op het goede moment. Ernst kon kort daarop wel een definitieve break maken en 5 – 0 scoren. De conversie ging mis. De balans sloeg daarna door naar de andere kant. Breda kwam veel beter in haar ritme. TO duidelijk niet. In de oefenwedstrijden liepen de combinaties in de backline perfect. Nu niet. Er ging geen dreiging van de driekwartlijn uit, er werd veel opzij en niet naar voren gelopen en er waren (te) veel overtredingen. De omzettingen in het team (ten opzichte van de oefenwedstrijden) leken niet goed uit te pakken. Breda kon eerst 5 –5 scoren en  liep vervolgens voor rust nog uit naar 5 -12.

Na de rust (waar het tripfonds goede zaken deed door verkoop van allerlei bij de koffie te verkrijgen koek, cake en taart; een goed initiatief!) bleef TO afhankelijk van individuele acties. Ook nu waren er weer een aantal breaks van Ruben. Maar de te overbruggen afstand (en het aantal te passeren tegenstanders) was te groot. TO kreeg het ook voor elkaar een free kick vlak bij de try lijn van de tegenstander (door miscommunicatie) behoorlijk te verprutsen. En de handling liet te wensen over. Maar gelukkig waren er individuele acties die voor een omslag zorgden. Allereerst was er een mooie break van Werner door het midden. Hij moest nog flink wat werk verzetten maar was in staat de achterlijn te bereiken en kon scoren (10 – 12). Hij benutte zelf de conversie (12 -12) Game on! Daarna was het de beurt aan Ernst. Tovaal kreeg een kick mee. Bij Breda lette niemand op, Ernst nam de kick supersnel en had al gescoord voordat Breda het in de gaten had! (17 -12). Niet veel later kreeg TO weer een kick. Opnieuw werd er goed nagedacht en besloten een kick op de palen te nemen. Drie punten extra betekende immers dat Breda méér dan een geconverteerde try zou moeten scoren om te winnen. Werner schoot beheerst de 3 punten binnen (20 – 12). Even later werd duidelijk dat de man-of-the-match-award wel eens richting Ernst zou kunnen gaan. Middels een mooie individuele actie kon hij er 25 – 12 van maken en Werner pakte nog even 2 puntjes extra. Zo’n 8 minuten voor tijd maakte (wederom) Ernst een einde aan iedere klein sprankje hoop op een overwinning bij Breda. Ook nu weer een break, een paar tegenstanders passeren en op snelheid langs de Breda-full back; een vierde try voor Ernst en de eindstand was bepaald op 32 -12.

De tweede helft ging een stuk beter dan de eerste. En het resultaat is er dan ook naar. Gezegd moet worden dat TO er zeker wel voor geknokt heeft en terecht heeft gewonnen. Maar TO maakte het zichzelf wel wat moeilijk; met minder handlingsfouten en minder overtredingen wordt het een stuk makkelijker. Nog een speciaal woord van dank voor Jeroen. Na z’n cubswedstrijd was Jeroen bereid als 15e man bij de junioren mee te spelen. Top!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl