Junioren Tovaal vs Oysters

De junioren van Tovaal hebben de winst niet kunnen pakken in Oisterwijk. Het was direct na de kick off duidelijk dat het een ‘uphill battle’ zou gaan worden.

In de allereerste actie van de wedstrijd raakte Jeffrey geblesseerd waardoor TO de volledige speelduur met 14 man stond. Tegen een goed team als Oysters, dat de man-over situatie perfect kan uitspelen, ben je dan eigenlijk kansloos. Zeker als de tegenstander in de rust gewoon 5 wissels in kan zetten! De einduitslag (60-10) is dan ook niet zo relevant. Het gaat meer om de manier waarop TO de wedstrijd gespeeld heeft. En dat dwingt respect af. Er is geknokt tot het laatste fluitsignaal. Iedereen maakte z’n tackles, niemand liet het hoofd zakken. Er werd met passie en power gespeeld. Zelfs met 14 man werd Oysters regelmatig zwaar onder druk gezet. Uit een dergelijke situatie wist Derek een try te drukken.

En terwijl de tegenstander een beetje arrogant begon te roepen dat er nog wel een paar try’s gemaakt zouden kunnen worden deed TO er nog een stapje bovenop en werd Oysters niet alleen van het maken van een extra try afgehouden maar wist TO (via Ruben) nog een keer tegen te scoren. Dat toont de klasse van het team. Uit de reacties van de tegenstander bleek overduidelijk dat ze zeer opgelucht waren. Indien er niet de gehele wedstrijd met 14 man gespeeld was zou het verloop best wel eens anders geweest kunnen zijn…

Gelukkig wordt de komende periode de ziekenboeg wat leger. Swen speelt binnenkort weer en ook de terugkomst van Sander wordt (na de herfstvakantie) verwacht. Wellicht kan ook Sam na een paar weken weer meespelen. Dit alles maakt het voor de coach wat gemakkelijker om de opstelling te maken en iedereen op de juiste positie te laten spelen. Toch blijft het noodzakelijk om de selectie uit te breiden. Met nog wat extra spelers erbij kan TO makkelijk in de top van de competitie meedraaien.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl