mini's halen finale in Etten-Leur

Districtsdag Etten-Leur 23-09-2017

Op deze zonnige zaterdag hadden de Benjamins en de Mini's van Tovaal al vroeg afgesproken op de carpool bij Kapelle om gezamenlijk op weg te gaan naar Etten-Leur.

Eenmaal aangekomen en aangemeld moesten onze 13 Mini's even geduld hebben voor ze moesten aantreden voor hun eerste wedstrijd.  Doordat we met een mooi compact clubje waren hebben alle Mini's veel speelminuten kunnen maken en hoefde er maar minimaal gewisseld te worden. 

Na de vorige week in het zeer natte Middelburg was het vandaag een stuk aangenamer. Met een heerlijk zonnetje aan de lucht stond niets een goed resultaat onze jongens en meisjes in de weg.

Tovaal- RC Tilburg 1-0

de eerste wedstrijd was het gelijk aan de bak, want de RC van Tilburg gaf goed partij en maakte er een mooie wedstrijd van die mooi gelijk op ging maar gelukkig maakte het goede spel van de mini's dat deze wedstrijd gewonnen werd.

Tovaal- Haagse RC 3-1

na de eerste wedstrijd was de tegenstander de Haagse RC. De mini's waren gelijk scherp en al snel stond het 1-0. De line-out was nog even lastig omdat dat een van de dingen is die er dit jaar bij gekomen zijn en ook de mogelijkheid om de bal naar voor te kicken is een nieuwe regel en had wat vaker gebruikt kunnen worden. Dit alles maakte gelukkig niet dat de wedstrijd verloren ging sterker nog er werd door goed teamwork een overwinning geboekt!

REL- Tovaal 1-6

Nu de mini's lekker op elkaar in gespeeld raken was het beurt aan de thuisploeg om het tegen de mini's op te nemen. Maar al gauw was het duidelijk dat REL geen partij kon geven tegen onze snelle boys en girls. En het werd een verdiende overwinning van 1-6. Op naar de FINALE!

FINALE

Tovaal - RC the Dukes 0-1

Na een lange wacht tijd van 2 en een half uur mochten de mini’s dan eindelijk aan de slag voor de welverdiende finale, tegenstander; RC the Dukes.

Deze wedstrijd had alles in zich met twee teams die echt heel erg gelijkwaardig waren en onze mini’s waren heel erg scherp en waren attent op uitbraken langs de flanken. Het ging de hele wedstrijd gelijk op, het golfde heen en weer en een aantal keer kwamen the Dukes dicht bij de try lijn maar dan stond er gelukkig wel iemand van onze mini’s klaar om hem op te vangen. Ook in de 2 helft werd er niet gescoord en omdat dit de finale is moest er doorgegaan worden tot er gescoord werd, Golden Try dus.

Ook hier ging het weer gelijk op tot het moment dat the Dukes een kick naar voor gaven en deze bal precies goed viel voor de mini van the Dukes die erachter aan gelopen was en deze kon helaas voor onze helden niet meer achterhaald worden en dus was de finale verloren….

Echter mogen onze jongens en meisjes trots zijn op zichzelf want deze wedstrijd (en de voorgaande vandaag) hebben ze HEEL erg goed gespeeld. Ik denk zelfs dat we ze nog nooit zo goed heb zien spelen en dat ze iedere week beter worden, dat beloofd dus wat voor de toekomst met dit team!

Ik wil langs deze weg ook nog Rugby Club Etten-Leur bedanken voor het zeer goed georganiseerde toernooi, en ook de Ref die ons het merendeel heeft gefloten want die legde het erg goed uit en liet de wedstrijd een wedstrijd! Goed gedaan!  

Met sportieve groet

(een trotse) teammanager

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl