Moeizame winst senioren in Amsterdam

Met een uitgedunde selectie reisden de senioren naar het NRCA in Amsterdam om daar op het kunstgras aan te treden tegen het immer lastig te verschalken Ascrum 4. Met Daan, Sjors, Tom, Tieme, René, Tijs, Harry en in de slotfase Jan Schalkx op de tribune.

Vooraf was de opponenten beloofd dat na afloop Zeeuwse oesters konden worden geproefd en wellicht waren ze vooral daar in de eerste minuten van duel met hun gedachten bij. Na de kundig gevangen kick-off raasde Rik al bijna in één ruk naar de trylijn. Zijn rush werd nog gestuit, maar niet veel later reageerde Ernst snel bij een toegekende penalty. Voor de over het algemeen redelijk op leeftijd zijnde mannen van Amsterdam Academicals stonden opgesteld, slalomde Ernst al over de trylijn en scoorde tussen de palen. Die conversion benutte Sam nog wel: 0 – 7.

Het uitvallen van Jorn was een domper, maar Martijn Acda toonde zich op de flanker een goede vervanger. Rik bracht de voorsprong na een minuut of twintig op 0 – 12 en er leek verder geen vuiltje meer aan de lucht. Dat viel tegen. Vooral na rust, want toen lukte er bij de gasten weinig meer, de oud-studenten kregen kansen en na het uitvallen van Brian in de 70e minuut zelfs hoop op meer. Geen reserves meer en tot overmaat van ramp direct daarop een score van Amsterdam Academicals, die na balwinst van Tommy Wieringa in de lineout over de trylijn walsten en de achterstand reduceerden tot 5 – 12.

Verdedigen en de zege vasthouden leek het devies, maar door twee uitbraken vanaf eigen helft van Ernst in de 78e en de 80e minuut werd alsnog een nauwelijks meer verwacht bonuspunt uit het vuur gesleept.

Blijde gezichten alom na afloop. Tovaal had de volle buit binnen en de spelers van Ascrum 4 konden zich na afloop tegoed doen aan Zeeuwse oesters.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl