Mooi tripje naar Bayonne

Na een late wijziging in de plannen werd geen bezoek gebracht aan Foix, maar werd vanaf Carcassonne koers gezet naar Bayonne, waar Thierry Béhérégaray nog steeds in het bestuur zit van Aviron Bayonnais. Na een lunch in Bram waren we op tijd in Bayonne, waar aan de kades langs de Nive voldoende barretjes en restaurants waren om de avond goed door te komen. Eerst naar bar Blue et Blanc, waar Rob Linde sinds ruim een jaar de scepter zwaait. Het is dé supporterskroeg van Aviron Bayonnais.

Zaterdag was er voldoende tijd om tapas te proeven in het oude centrum van San Sebastian. Keuze uit tientallen overheerlijke hapjes, waaronder zelfs eendenmosselen. Op tijd terug naar Bayonne, waar we in Blue et Blanc eerst naar Stade Francais – Stade Toulouse keken en later met Rob naar het stadion. We zaten net overdekt en dat was maar goed ook, want de regen kwam af en toe met bakken uit de hemel. Aviron Bayonne startte slecht en leek na 10 minuten na twee enorme blunders al kansloos, maar uiteindelijk werd het in de tweede helft nog ontzettend spannend en verloren de Basken met 22 – 23. Ze zullen het nog moeilijk genoeg krijgen om degradatie te ontlopen.

Na afloop zonder moeite een restaurant gevonden met een X in de naam, want die zijn er in Bayonne legio. Het werd Txotx en ook daar smaakte alles prima. Iedereen was van menig dat Bayonne ook wel een prima bestemming zou zijn voor dé jaarlijkse trip van Tovaal…………

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl