Oan’t nije wike freon van Fryslân (hopelijk lijkt/klinkt het een beetje Fries?)

Dit weekend (al weken naar uit gekeken) was in het teken van onze “Fryslân boppe” (liefkozend gezegd). Yep, jullie lezen het goed!
Na vele appjes tussen beide Teammanagers, goedkeuring van het bestuur, was alles in kannen en kruiken. Feanster RC zou vrijdagavond al richting Zeeland afreizen en verblijven in de kleedkamers (gelukkig zijn onze nieuwe accommodaties voorzien van vloerverwarming) van GRC Tovaal.
Om dit logeerpartijtje te verzachten (vanuit Heerenveen naar Goes afreizen is namelijk niet niks) werden  onze gasten ‘s avonds voorzien van een overheerlijke warme (lichte) maaltijd.
Vanmorgen vroeg zagen onze gasten er ‘fris en fruitig’ uit, maar of ze het OOK echt waren……!?
Uit de prachtige verhalen en onder het genot van een vers bakkie koffie om 8.00 uur was het waar te nemen dat ze ECHT ‘fris en fruitig’ waren!

Vlak voordat de KO zou zijn moesten we helaas nog naarstig opzoek naar een vervangende ref, want we kwamen er 10 minuten voor 11 achter dat onze ref geveld was door de griep.
Gelukkig zijn onze Feanster boys van alle markten thuis en mochten we gebruik maken van één van hun Colts en jeugdtrainers (Dennis).
Direct na het eerste fluitsignaal kwamen de Tovaal Cubs na de goede kick off door Pim in balbezit door direct de tegenpartij onder druk te zetten. Kjell zag gelijk zijn kans om te versnellen waardoor hij niet meer door de Feanster boys getackeld kon worden; 5-0 na 2 minuten.
Nog geen 5 minuten scoorde Silvester de 2de try (10-0) en verzilverde een prachtige conversie strak tussen de palen.
Door een meerderheid van spelers en afgesproken dominant gedisciplineerd spel werden vervolgens de één na de andere tries gedrukt door Mark, Damon en Ilias. Om eerlijk te zijn was het voor de aanwezige supporters en tegenpartij langs de zijlijn niet ECHT leuk om naar de 1ste helft te kijken, het spel was eenzijdig en niet gelijkwaardig (Feanster speelde met minder spelers) en bij rugby gaat het niet om de punten, maar om het prachtig sportief schouwspel!

Feanster kon tijdens de 2de helft (stand was ondertussen 53-7) gebruik maken van 3 spelers (thanks Ryan, Kjell en Sander) van Tovaal Cubs. Met twee verse wissels (waaronder nieuweling Thijke) en één speler minder dan Fryslân, weken de trainers van Tovaal Cubs niet van hun game-plan. Het werd daardoor meer een echte wedstrijd en voor het aanwezige publiek was het leuker om naar te kijken. Naar de mooie momenten van samenspel, support en coaching van beide teams.
De Feanster boys herpakte zichzelf en drukte hun 2de try, maar verzilverde helaas niet hun conversie (ondanks hun geweldige kicker), 60-14.  
Dankzij de sterk spelende eerste rij van Tovaal en het support (Stefan en Mees) zag Mike kans om met veel kracht en inzet dicht bij de tryline te komen. Hij werd getackeld maar zag nog kans om de bal te passen naar Thomas die goed in support mee was en die drukte zijn 1ste try van het seizoen.
ook Jamie Joe maakte ook zijn eerste try van het seizoen dus beide houden hun  “koude doop” nog tegoed. Jamie Joe speelde een prima wedstrijd op de tweede rij en dan te bedenken dat hij nog maar enkele maanden rugby speelt.

Wat een leuke, gezellige en voor sommige van onze gasten uit het hoge Noorden een kort ochtendje is geweest, eindigden helaas voor een van de boys van Tovaal met een bezoekje aan het HAP!
Onze eerste pittige blessure (hersenschudding) tijdens een wedstrijd en hopelijk ook de laatste van het seizoen…..
Met gemengde gevoelens, maar de uiteindelijke eindstand: 70-19

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl