Old school ‘Tienertoer’ met de Cubs richting Feanster RC!

Met enkele wazige, net ontwaakte hoofdjes die mij aanstaren controleer ik of alle boys hun ID-kaart hebben meegenomen (mochten ze bij de NS een groep rugby jongens willen controleren vandaag).
Na wat schaterlachen om elkaars foto hebben uiteindelijk alle boys hun ID op zak….check
De vraag of ik ook ff mijn foto wil laten zien…..”TUUR-LIJK, ik pak wel ff mijn identiteitskaart Raffie”
Uhm, in welke tas had ik mijn portemonnee ook alweer gedaan…….??

Met 18 jongens (helaas niet voltallig, want Jenz was niet mee) , 2 trainers, 2 vaders en 1 Teammanager vanuit Goes start onze ‘wereldreis’ om 8.00 uur in de ‘stilte coupe’ (nee, geen typefout). We hebben daar wel geteld 3 min gezeten (enkele blikken van sommige medereizigers spraken boekdelen) en toen zijn we daar weer rap uitgegaan opzoek naar een andere coupe waar de boys rustig wakker konden worden. Na enkele minuten gesetteld te zijn in onze nieuwe coupe kwamen de pakken koeken, een dek kaarten, broodjes, tablets, drinkflesjes en smartphones al uit de tassen (huiswerk maken of leren zat er niet in vandaag).
Alle aansluitingen werden volgens schema gehaald (alle lof voor de NS vandaag), we waren op tijd aangekomen in Fryslân. Nog ff 15 minuten (onder begeleiding van de meegenomen speakers, bedankt Thijke en Shane) de benen strekken richting het clubhuis. Het ontvangst was uitermate vriendelijk, we konden eventjes acclimatiseren, met heerlijke versnaperingen (broodjes, suikerbrood, krentenbollen, cake, koffie/thee) om daarna om te kleden en te beginnen aan een uitgebreide warming-up!

Het was ENORM koud met een straf windje langs de zijlijn, maar dat maakte niets uit. Zoals afgesproken speelde de 3-kwartlijn de bal uit naar de wing. Damon was ‘unstoppable’ voor de Feanster boys, 0-5. Silvester was in zijn ‘zone’ en benutte de conversie, 0-7.
De eerste 10 minuten was Tovaal ‘heer en meester’ in het spel. Samenwerking, onderlinge coaching, de juiste support, dominant spel….alles viel op zijn plaats dankzij de trainingen van de afgelopen tijd.
Dit was de Feanster boys ook opgevallen en zij kwamen gelijk met een kick en een ‘lucky bounce’ van hun nul positie af, 5-7. De geduchte kicker van Feanster benutte de conversie strak tussen de palen, 7-7. Vlak voor rust scoorde Tovaal de 2de try. Mark ging er vandoor met de bal, hij slalomde zich door de verdediging heen, met een prima support van Pim en drukte netjes de try tussen de palen.

De Feanster boys speelde het verwachte spel over de voorwaartsen. Dit keer met een hele goeie scrum half erbij die met regelmaat een slim kickje achter onze linie plaatste. Beide teams maakte mooie tackles, strakke passes en de scrum was aan elkaar gewaagd.
Tovaal moest het dus nog ‘slimmer’ gaan aanpakken in de 2de helft: TEMPO verhogen en nog meer PRESSIE op de tegenstander!
Op een kick van Silvester zette Damon de fullback onder druk, tackelde hem een meter voor de tryline, waardoor (de goed in support mee gelopen) Elliot zijn 1ste try van het seizoen drukte.

Na afloop van de wedstrijd hebben we de 3de helft gezamenlijk afgesloten in de kantine, met saté, soep, broodjes worst en op de achtergrond een big screen waar natuurlijk de Six Nations op stonden. We hebben een gezellige, vriendelijke en gastvrije onthaal gehad bij onze “Fryslân boppe”!!

Opsomming van deze geweldige ‘Tienertoer’; schromen zich niet om op welke manier dan ook geluid uit hun lichamen te laten komen, de meest stille jongens (tijdens de training) hebben spraakwater gedronken, lachen om elkaar maar voornamelijk MET elkaar, zijn HEUL lijfelijk als ze te lang stil moeten zitten, zijn grote muziekliefhebbers, ongelofelijke snoep maniakken, sommige hebben ECHT humor (Jenz word snel beter, want ik miste jou humor ook), maar bovenal hebben we zeldzame, mooie nieuwe herinneringen gemaakt!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl