In ONS HART gewonnen, maar OP PAPIER nipt verloren!

Half december was de laatste officiële competitiewedstrijd van Tovaal Cubs, bijna 3 maanden geleden dus. Tjonge jonge de shirts moesten van het stof gehaald worden, bidons grondig omspoelen, de wedstrijdballen van lucht voorzien worden en waar lagen de spelerskaarten ook alweer?!
Met ochtendrood verlaten wij het Zeeuwse landschap en gaan richting Hilversum….”the sky is the limit today”.
Wij komen aan bij het veld van Hilversum, met nog ruim 45 minuten op ons klokje voordat KO is.
De boys eten nog ff wat, drinken iets en gaan vervolgens beginnen aan hun warming up, en we wachten op de ref…..  “Hij is wat verlaat”, krijg ik te horen! Hosternokke, ‘ier in Hil-ver-sum noemen ze 20 minuten ‘iet wat verlaat’!!
Maar, beste mensen, wij laten ons niet gek maken, blijven gefocust, wij komen om te knallen vandaag en we gaan voor de overwinning!
Bij het fluitsignaal staan de gezichtjes van de boys op scherp, uitermate geconcentreerd en de Tovaal Cubs gaan gezamenlijk op jacht naar een gaatje in de verdedigende linie van de tegenpartij. Helaas waren na twee minuten de eerste vijf punten voor Hilversum een feit, maar door een gemiste conversie bleef het 5 – 0. Door een interceptie van Silvester waren de boys na negen minuten weer ‘back in the game’….whoop, whoop. Met Silvester z’n snelheid, liet hij vrij snel zijn volgers achter zich waardoor hij kans zag om de try netjes tussen de palen te drukken en daardoor kon hij zijn conversion ook strak afleveren, 5 – 7. Zowel Hilversum als Tovaal Cubs zijn vanaf het begin aan elkaar gewaagd en het scorebord maakt overuren, want beide teams wisselen af met de punten tijdens de 1ste helft.

Tijdens de rust (stand stond toen al 12 – 12) krijgen de boys motiverende woorden van hun coaches (Jan en Eus), de twee verse wissels gaan warm lopen en het handjevol Goesenaren langs de zijlijn wiebelen op hun stoelen, want er is nog een erggggggggg GROTE kans om te winnen vandaag!

Ondanks het feit dat Tovaal Cubs tijdens de 2de helft ‘de sterren van de hemel’ hebben gespeeld; gezamenlijk gestreden, prachtige tries gedrukt (waaronder onze eerste rijer Stefan z’n eerste try van het seizoen maakte) na een snelle en nieuwe “vuurwerk” bal van Sander, de mooiste harde tackle (Shane) van deze match (heeft een blauw oog als bewijs), de scrum als een pakhuis stond, teamwork alom, onderlinge support,  dominant speelden en de pressie opvoerden, kan ik het niet anders verwoorden dan……. de ref was een echte onvervalste thuisfluiter……!
Tot op de laatste 2 minuten lag Tovaal voor met 22-24, met hier en daar wat schoonheidsfoutjes van de boys was de overwinning in the pocket, maar helaas was en is de ref tijdens de match allesbepalend geweest!
‘Mijn boys’ hebben vandaag mogen ervaren en mee kunnen maken wat onrechtvaardigheid betekende. Met tranen in hun ogen, innerlijke frustraties, maar met TROTS en OPGEHEVEN hoofden hebben zij een poortje gemaakt voor de tegenstanders.

De uiteindelijke stand 29-24 doet er eigenlijk niet toe…………we know who the true winners are!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl