Onstuimig weer is NIETS voor watjes, maar WEL voor de rugby boys!

In eerste instantie leek het erop dat de geplande vriendschappelijke wedstrijd, Tovaal vs. Oemoemenoe, niet door zou gaan vanwege regen en stormachtig weer. Na vele mailtjes, appjes, sms’jes (zooooo old school) en meerdere keren online het weerbericht in de gaten te hebben gehouden, werd er in de ochtend definitief besloten om de wedstrijd door te laten gaan.
Klokslag 13.15 uur op het fietsje richting clubhuis en met elke trap die je op je pedalen geeft lijkt het alsof je stilstaat (vooral vanuit Kapelle richting Goes). Alles wat je onderweg tegenkomt beweegt, de bomen, de takken, de rugbypalen, de afvalbakken, zelfs de grassprietjes. Voelde me af en toe ff Neo (van The Matrix).  

Zowel Tovaal als Oemie was stipt op tijd aanwezig bij het clubhuis en onder het genot van een vers bakkie koffie/thee/warme choco konden de supporters achter de ramen mooi volgen hoe de Tovaal Cubs het veld speelklaar gingen maken (lachwekkende taferelen; stootkussens die over het veld teruggeblazen werden, vlaggetjes die niet bleven staan, in stromende regen een warming-up).

Vanaf het moment dat de ref het eerste fluitsignaal gaf begonnen beide teams erg gretig aan hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Na de eerste vijf minuten hadden Tovaal Cubs hun eerste try al binnen, maar zelfs met windkracht 8 kreeg onze eigen Johnny Wilkinson (Silvester) het niet voor elkaar om de conversion strak tussen de palen te kicken.  Dit was ff een wake-up call voor Oemie!
Vervolgens werden de één na de andere try gedrukt door Kjell, Damon en Pim.
Als publiek was het prachtig om te kijken naar de momenten van samenspel, support en coaching in het veld van de boys. Tovaal was oppermachtig en speelde dominant op het goed bespeelbare veld. Support in het open spel was er daar waar nodig, scrum stond echt als een huis, maar tijdens de rucks moesten de Cubs nog wel veel fysieke strijd leveren tegen deze stug spelende tegenstander.
Oemie drukte uiteindelijk ook 2 tries, mede doordat Tovaal hun eerste tackles miste.
Na persoonlijke tips en coaching van de afgelopen weken zag onze fly-half (Shane) ook zijn voorbedachte kans om een individuele actie te maken en zijn felbegeerde try te drukken.
Jamie Joe speelde na pas 9 (!) rugbytrainingen zijn eerste volledige wedstrijd op de tweede rij alsof hij het al jaren gewend was. Dit was natuurlijk tevens te danken aan de sterk spelende eerste rij, Mike, Raf, Stefan en de sterke aanwezigheid van Thomas in het voorwaartsen spel van Tovaal.  Helaas miste we onze eigen Mees “De Tank” vanwege een knieblessure, maar ook hij was voor support aanwezig langs de zijlijn. De gebroeders van Stee kregen in deze vriendschappelijke wedstrijd eindelijk weer eens de kans om samen te spelen en ze gingen dan ook gebroederlijk zij aan zij de strijd aan in het veld, bedankt Jeroen!
Uitslag Tovaal vs. Oemoemenoe Cubs 30 – 10.

Ook in 2015 gaan mijn complimenten uit naar het GEHELE team; “Mijn boys”.
Jullie hebben met z’n alle vandaag gestreden, er was kameraadschap, er was harmonie en er was respect voor elkaar. In 1 woord; TEAMSPIRIT!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl