Ook een Zeeuwse oester krijgt men soms moeilijk open

De boys hadden zooooo geen zin om vandaag tegen de nummer 1 van de poule te spelen. Begrijpelijk maar wees niet getreurd, sinds afgelopen maandag heeft de NRB ’t één en ander gehusseld in onze poule, waardoor Oysters naar de Plate poule gaan (dus eigenlijk spelen we deze wedstrijd voor spek en bonen). Alle overige teams komen wéér op de nul te staan en starten deze competitie gewoon opnieuw, dus afgelopen periode was als ’t ware een warming up…..just so you guys know!

Ieder seizoen stel ik mijn hartje open voor de boys en ga een klein beetje van ze houden. Ik tracht hetzelfde te doen bij mijn rijouders……uhm, met de nadruk op ‘tracht’. Ik verlang immers van de ouders om hun hele zaterdag op te offeren, kosteloos door NL te cruisen met een auto vol pubers en dan ook nog met mijn “sparkling personality” te moeten volhouden op zo’n dag. Je zou bijna medelijden met ‘ze’ (in het geval van vanmorgen, vaders) hebben, maar geloof me….it’s the other way around, trust me!

Zelfs met 14 Tovaal Colts en een 3-4 scrum formatie was er niets te merken aan de teamspirit van de boys. We kwamen niet in Oisterwijk met de illusie om te winnen, maar wel om ’t niet zomaar cadeau te geven. En naar mijn idee wilde de aanvoerder van de tegenpartij graag over de 100 punten scoren vandaag.
Verrassend was dan ook om te constateren dat Oysters na 25 minuten pas drie tries hadden gedrukt en bleek dat het overwicht (met 14 man) helemaal niet zo groot was als vooraf ingeschat.
Ook Martijn werd (veilig) binnen de lijnen gebracht op de wing en zo waar werd Oysters, met 15 tegen 15, ook nog zelfs 10 minuten onder druk gezet rond de eigen 22m zone.
Het waren uiteindelijk de Oysters driekwarten die slim op snelheid met de nodige prima sidesteps de gaten prima wisten te vinden en in de counter tot scores kwamen.
Ruststand 42-0

De tweede helft was hetzelfde beeld waarbij Tovaal foutjes keihard op snelheid werden afgestraft door Oysters. De vooraf getrainde, afgesproken en prima uitgevoerde Tovaal tactiek bracht wel met regelmaat druk op de helft van Oysters. Maar het duurde nog tot de 30ste minuut in de tweede helft  tot keihard werkend voorwaartsen spel, in de driekwartlijn door Shane kon worden omgezet tot de eerste verdiende Tovaal try. Pim benutte de enige Tovaal conversie en met nog een laatste break langs de inmiddels geblesseerde Full Back Timo bracht Oysters de eindstand van 87-7 op het elektronische scorebord.

Prima wedstrijd met een geweldige inzet en mentaliteit!!
De vijf fanatieke vaders hadden een gevoel alsof we gewonnen hadden en dat zegt genoeg.

Mijn welgemeende excuses boys, doordat ik zooooooooo aan ’t rondhuppelen was langs de zijlijn in mijn ‘badjas’ (Thomas is gewoon jaloers op mijn Hugh Hefner knuffeljas) bewoog ik teveel met mijn camera. Hierdoor maar enkele ZUIVERE actie foto’s van jullie kunnen maken vandaag.
NIET janken, volgende week vast een herkansing...........

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl