Op Hoog niveau in ‘the Dutch mountains’

En de één na de andere speler appte me gisterenavond om zich af te melden voor onze uitwedstrijd tegen Gelre; blessure/ziekte tijd is wéér aangebroken……”Welkom Herfst, wat fijn dat je er wéér bent”. OMG!! Dat wordt volgens mij spelers op andere posities zetten (uiteraard buigen de trainers zich daar over) en zeker geen blessures krijgen tijdens de wedstrijd, want wissels hebben we NIET!
Toch gaan we fris en fruitig deze druilerige herfstochtend richting Wageningen, volgens mij één van de weinige plaatsen in NL waar we ‘bergen’ hebben…….whahahahaha….oké we gingen een heuveltje (via de historische Grebbeberg) op en wéér steil (2%) naar benee. Maar wat een prachtige bosrijke omgeving.
Nou moet ik bekennen dat wij (ik was vandaag een meerijder) volgens mij toch ECHT de toeristische route hebben genomen…….ik waande me namelijk in Schotland waar je langs hele smalle kronkelige weggetjes met een ietwat hoge snelheid (niet toegestaan volgens mij, maar gelukkig met een deskundige rijder achter het stuur) uiteindelijk bij een mooie pitch op een heuvel uitkomt.
Hopelijk zijn jullie (mijn trouwe volgers die elke zaterdag met smart op mijn wedstrijdverslag zitten te wachten) ‘beelddenkers’ zoals ik, want dan zien jullie dit scenario al voor je….toch?!

Met het accent op NIET onderschatten en geconcentreerd starten gingen de Tovaal Colts gretig het prachtige veld tussen de bossen op en werd Gelre na de kick-off direct onder druk gezet.
De opvolgende scrum werd gewonnen, waardoor interim scrum half Jeroen, Shane in stelling kon brengen. Binnen een minuut was de 1ste try een feit……BAM!
Vanaf de kick-off was het wéér direct raak. Vanuit het eigen 22 meter gebied lanceerde Shane met een volley kick Kjell, die achter de 3kwartlijn de ruimte benutte en eenvoudig de 2de try maakte. Twee minuten op de klok, 0-14.
Het krachtsverschil in de 3kwartlijn werd door Tovaal optimaal uitgespeeld. Samen met de nauwelijks balverlies leidende voorwaartsen liep Tovaal eenvoudig uit naar 0-45 bij rust, met tries van Shane, Kjell, Jeroen en Damon.

Doelstelling 2de helft: geen tegen TRIES, HOOG tempo blijven spelen en meer TACTISCHE variaties van het gameplan spelen.
Een herwonnen line out en een perfect uitgespeeld stokbroodje zorgde in de eerste vijf minuten voor de twee volgende tries. Mike zag zijn uitstekende conditie in een prima wedstrijd beloond met een break op top snelheid en een prachtige try, 0-64.
Gelre bleef tot het einde van de wedstrijd een pittige en gemotiveerde tegenstander die met geweldige tackels de Tovaal voorwaartsen met grote regelmaat perfect wisten te stoppen.
Fullback Timo zag zijn explosieve runs, side steps en het zoeken naar ruimte ook beloond met een welverdiende try.
In de tweeëndertigste minuut was het notabene de 2de rijer Thomas die in de 22 meter van Gelre de kicker onder druk zetten, op die manier in balbezit kwam en JJ in stelling bracht voor de 0-78.
Dat regelmatige, serieuze kick trainingen ook zijn vruchten afwerpen was vandaag overduidelijk. Van de 13 conversies maakte Thijke er 8.
De laatste try werd door goed voorbereidend werk van Timo en twee voorwaartsen fases vakkundig vanuit de 5 meter afgerond door onze Raffie (volgende keer niet zo dichtbij een try drukken, want je bovenlichaam paste niet in mijn lens….oepsie). Een prachtige beloning voor de voorwaartse die gemiddeld twintig meter terrein winst wisten te behalen bij iedere actie…..!

De eindstand is niet van belang, de boys van beide teams hebben vandaag prima gespeeld, geen onderlinge irritaties gehad, eerlijk gespeeld en allen hebben kunnen doen waarvoor ze als team 2x in de week voor trainen…… veel plezier hebben in hun prachtige sport; RUGBY!
Na een heerlijk warm Gelres kommetje soep + een broodje knak weer op weg richting het zonnige Zeeuwse land.
Note to self:  Spotify op mijn smartie downloaden, want met 2 volwassen mannen in een auto (seriously guys….Supertramp) en 2 tieners is de muziekkeuze voor 1 vrouw erg gering

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl