Pannenkoeken vs een warm kommetje soep…de keuzes in het leven

In alle vroegte met mijn ‘netuitbedgekomenstem’ een telefoontje aangenomen om aan de andere kant een man te horen vragen (dit alles met een vriendelijk klinkende Limburgs accent);
“gaat de wedstrijd nog wel door, want ik kijk net op erugby en ik zie jullie opstelling nog niet staan”.
“TUUR-LIJK gaan we nog spelen, ik moest alleen nog even met de trainer praten over onze opstelling, maar we zien je straks” was daarop mijn antwoord. In de spelregels staat immers dat je je opstelling op de wedstrijddag MOET invoeren, geen tijdstip ofzo, dus ik heb nog wel ff voordat ik in actie moet komen ;-)

Het was Tovaal die in de begin fase van de wedstrijd onder druk kwam, maar daar ook na 10 minuten handig en snel onderuit kwam. Na een vlotte 3 kwartlijn aanval was het Jeroen die het gat in de verdediging benutte en de 1ste try van Tovaal drukte.
Dat de Bokkerijders een geduchte tegenstander zou zijn was vooraf bekend en het waren dan ook hun voorwaartsen die met een paar goede fases de stand al snel op 7- 12 brachten.
De eerste 25 minuten bleef het redelijk gelijk opgaan en was wéér Jeroen die kans zag om zijn 2de try te drukken.
Volgens mij hebben we voor het eerst in de geschiedenis van Tovaal jeugd tweemaal kort achter elkaar in één wedstrijd een gele kaart mogen ontvangen. Zelfs de tegenstander had het ff niet door dat ‘ze’ maar tegen 13 spelers stonden i.p.v. 15. Dit laatste kwartier van de 1ste  helft werd door Bokkenrijders optimaal benut met 4 tries. Tussenstand 12-36.

De eerste 15 minuten van de 2de helft schroefde Tovaal het tempo omhoog en met snelle passing van de Tovaal backs en een cross loop van Jeroen. Met goed support van Shane en Pim zorgde de laatste voor de 17-36.
In de 16de minuut was het terug verdedigen van de Tovaal voorwaartsen in de omschakeling onvoldoende, 17-43 en vanuit de kick-off in de 18de minuut was het wéér Tovaal die een comeback maakte. Wisten na voorwaartse druk bal bezit te veroveren en Kjell in stelling te brengen voor de 24-43. Direct met de kick-off gebeurde met Tovaal hetzelfde, waarbij “Nelson” de bal wist te veroveren en gelijk tot score kwam. Het was ook dezelfde talentvolle speler van de Bokkerijders die aan de basis stond van ook de laatste twee tries en daarmee het verschil in de wedstrijd maakte.
Prima wedstrijd, hard gewerkt en door de 4 tries toch nog een bonuspunt weten te behalen.

Dit keer de boys na de wedstrijd niet gelijk een verkoeling laten zoeken onder de douche, maar eerst ff tijd gemaakt voor onze befaamde teamfoto (met het gemis van onze trainer Jan).
Nog eventjes vermelden dat we mede dankzij onze succesvolle ‘vriendjesdag’ (in de ochtend) voor jeugdspelers tussen 4-5 jaar, wat overheerlijke pannenkoeken over hadden voor onze 2 oudste jeugdteams om te verorberen na hun wedstrijd.
Helaas waren er alleen genoeg pannenkoeken voor onze Colts, maar niet getreurd……..gelukkig konden we al onze tegenstanders een heerlijk warm kommetje soep aanbieden voordat ze weer richting het Limburgse vertrokken.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl