Revanche op Breda

De junioren van Tovaal/Oemoemenoe hebben het verlies in de uitwedstrijd tegen Breda thuis rechtgezet. Hoewel zowel Ernst als Werner in verband met Jong Oranje – activiteiten ontbraken en Swen in de tweede helft geblesseerd uitviel wisten de junioren van TO Breda in Goes te verslaan met 15-5.

De kick off was voor TO en direct kon TO Breda onder druk zetten. Feitelijk heeft TO gedurende de gehele wedstrijd de overhand gehad. Maar Breda is een goed team en het bleek lastig om daadwerkelijk tot scoren te komen. De afwezigheid van Werner en Ernst leiden tot enige omzettingen in het team. Thomas speelde fly half en Ruben eerste center. Joep en Wouter beleefden hun ‘vuurdoop’ en speelden de gehele wedstrijd op de wingposities. 

Er zijn diverse kansen voor TO voorbij gekomen die niet verzilverd werden. Zo kon Swen een aantal keren een mooi break (en veel meters terreinwinst) maken, maar kon het net niet de in support meegekomen spelers bereiken. Ook Sander (volgens velen langs de lijn de ‘man of the match’) had een aantal breaks,  maar ook hier bereikte de off load net de support-speler niet. En ook Sam speelde een lekker potje rugby en wist zo nu en dan een break te maken, maar werd dan vaak getackled net voordat er afgepassed kon worden.

Toch kon TO in de eerste helft scoren nadat Jorian (via een leuke hand off) wat meters had gemaakt. De bal werd aanvankelijk verloren, toch weer terugveroverd en via Mitchell kwan de bal bij Ruben die, op snelheid, de buitenkant opzocht en 5-0 liet aantekenen. Niet veel later kreeg Breda een kado van TO; wat er precies gebeurde was vanaf de zijlijn lastig te zien, maar na een kick vooruit van Breda werd de bal bij TO niet veilig verwerkt en het resultaat was dat een Breda-speler vrijwel ongechecked kon scoren 5-5. Daarmee gingen beide partijen de rust in. 

Na rust hield TO het betere van het spel en het was dank ook terecht dat de voorwaartsen van TO hun goede werk in punten konden verzilveren. Middels een aantal goede pick-and-go’s makten de voorwaartsen behoorlijk wat terreinwinst. Mitchell en Derek waren moeilijk te stoppen. Via Derek kwam de bal bij Emanuel en die kon op kracht (en snelheid!) de achterlijn bereiken 10-5. Het bleef spannend want Breda gaf zich zeker niet gewonnen. Maar was wel zo aardig om aan TO een kadootje terug te geven! TO zette Breda in hun ‘25’ behoorlijk onder druk en dat leidde ertoe dat een Breda-speler een ongecontroleerde pass naar achter gooide waar Ruben attent bij kon komen en kon scoren 15-5. Gedurende het laatste deel van de wedstrijd moest TO nog behoorlijk verdedigen want Breda was beslist nog op zoek naar een scoringskans. Sander wist met een try-saving tackle Breda van scoren af te houden en zodoende werd de eindstand terecht bepaald op 15-5. 

Bekijk de foto's van deze wedstrijd.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl