Senioren blijven koploper in de derde klasse zuidwest

De senioren sloten de eerste competitiehelft af met een ruime 14 – 34 zege op hekkensluiter Breda 2 en bleven daarmee ongeslagen aan de leiding in de derde klasse met zes punten voorsprong op Oemoemenoe 2 en URC 2, die zondag eveneens wonnen met een bonuspunt.

Breda 2, dat slechts twee punten behaald in een gelijkspel met DSR-C 2, had in de beginfase het beste van het spel en kwam in de zesde minuut verdiend op een 7 – 0-voorsprong. Het was de tweede keer dit seizoen dat de spelers van trainer Brian Hendry op achterstand kwamen, maar echt onder de indruk waren ze niet. Nadat Maarten een balletje geript had bracht Jeroen van Stee de achterstand drie minuten later op aangeven van Lars Colpaert al terug tot 7 – 5 en tien minuten later zette captain Jorian Broekmeijer Tovaal, opnieuw na een geroofd balletje van Maarten, voor het eerst op voorsprong. Vlak voor rust bouwde Jorian de voorsprong eigenhandig uit tot 7 – 15 en Thomas verzilverde vervolgens zijn eerste conversion: 7 – 17.

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg hardnekkig tegenstand bieden. Na een break van Lars en Thomas leek de vierde try in de maak, maar vlak voor de trylijn ging die actie toch nog de mist in. Een paar minuten later was Thomas toch succesvol: 7 – 22 en het bonuspunt was binnen. Breda 2 kwam halverwege de tweede helft terug tot 14 – 22, maar daar raakte niemand van in de war. Jorian drukte in de slotfase nog twee try’s en Jordan bepaalde de eindstand met een conversion op 14 – 34.

 

Wat wetenswaardigheden over de eerste competitiehelft:

 

*Thomas drukte in 8 duels al 22 try’s.

*Ruim 66% van de try’s werd gedrukt door spelers die de leeftijd van 20 jaar nog niet hebben bereikt.

*Het volgende duel wordt het 100e opeenvolgende competitieduel van Jan Otte.

* Maghiel speelde er intussen 63 op een rij.

* Jan-Joost heeft nog 23 competitiewedstrijden nodig om Stupe te achterhalen als speler met de meeste competitieduels voor Tovaal. Stupe maakte in 454 duels zijn opwachting.

*Harm speelde uit tegen RRC2 zijn vijftigste competitiewedstrijd.

*Deze competitie maakt etrainer Brian Hendry al gebruik van 26 spelers.

*De enige penalty-kick werd benut door Jordan in het thuisduel tegen URC 2.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl