Senioren blijven op titelkoers

De senioren blijven aan kop in de derde klasse Zuidwest. Op sportpark Het Schenge hadden ze alleen in de eerste tien minuten moeite met de reserves van DSR-C. Na een 24 – 7 voorsprong bij rust won Tovaal eenvoudig met 41 – 7.

In de eerste tien minuten bivakkeerden de gasten constant op de helft van Tovaal, maar nadat Mac na een rolling maul de openingstry had gedrukt was het gedaan met de dadendrang van de Delftse studenten, die nog wel fel bleven spelen en met goede tackels veel aanvallen van de thuisclub in de kiem smoorden. Ernst Berman bracht de voorsprong halverwege de eerste helft na twee rushes op 17 – 0 en Sam Richel mochten aanleggen voor de conversions, omdat Ernst de eerste, bijna recht voor de palen, knullig gemist had. Hij benutte ze beide: 19 – 0.  DSR-C 2 kwam nog terug tot 19 – 7, maar na een try Jorian Broekmeijer was het bonuspunt voor rust al binnen: 24 – 7.

Tovaal moest het na rust nog zeven minuten stellen zonder Jan-Joost Wiebrens, want hij was vlak voor rust door referee Bob Fuchs naar de sinbin verwezen. Die numerieke minderheid weerhield Sam Richel er niet van om de score op te voeren tot 29 – 7. De leidsman liet het niet bij het bestaffen van een speler, want ook linesman Daan van Gorp, ingevallen voor Maarten op ’t Hof, bleef al vlaggend in gebreke. Tovaal raakte echter niet van de wijs, want na een try van Brian Hendry legde Ernst Berman de eindstand met zijn derde try vast op 41 – 7.

De maand december wordt een belangrijke maand in de kampioensstrijd. Op 4 december moet Tovaal op bezoek bij Amsterdam Academicals op het NRCA en vervolgens komen de grootste concurrenten voor de titel, Hookers 2 en RRC Bekaro, op bezoek.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl