Senioren sluiten competitie af met winst in Delft

De senioren trokken naar het Universitair sportcentrum in Delft voor het laatste competitieduel tegen de studenten van DSR-C 2, waar ooit Robert Bierens en Danker Rijk in de hoofdmacht speelden.

Vrijdagavond leek het nog een moeizame affaire te worden, maar uiteindelijk trokken er nog negentien spelers richting Delft en zorgden de gekwetste Jorn en Martijn voor steun langs de lijn. De zege werd tamelijk soepel binnengehaald met doorgaans vlotte aanvallen en ook de studenten, die volgend jaar het eeuwfeest vieren, kregen volop kans om zonder veel moeite te scoren. DSR-C 2 opende de score, maar in de eerste helft scoorden Jan Otte en Harm Moes na sterk voorwaartsenwerk en benutte Sam Richel, die zijn laatste competitieduel voor Tovaal speelde, een conversion. Jan-Joost Wiebrens wurmde zich op slag van rust over de trylijn, maar hij werd omhoog gehouden, waarna Jan Otte vanuit de 5 yardsscrum alsnog scoorde. Met de conversion van Sam erbij leidde Tovaal op dat moment al comfortabel met 5 – 19.

Na rust bleef Tovaal sterker. Na Harm drukte ook Maarten op ’t Hof zijn eerste try en vervolgens nam Ernst Berman er twee voor zijn rekening en scoorde Brian nog een keer. Ook DSR-C 2 zag een aantal aanvallen beloond met een try, dus achteraf viel er op het zonovergoten terras genoeg na te praten over records en onafgebroken reeksen. Ron raakte zijn record als oudste speler in de competitie na drie weken alweer kwijt en Jan Otte staat inmiddels op een onafgebroken reeks van 90 competitiewedstrijden. Ook Maghiel doet het goed met 54 duels (8e plaats) en Jan-Joost Wiebrens bouwt inmiddels alweer aan een reeks van 48 (11e plaats). Hij heeft er nog 32 nodig om Stupe te achterhalen, die met 454 competitieduels aan de leiding gaat en wellicht de komende jaren ook nog wel een poging onderneemt om de oudste speler ooit te worden. Jan Otte en Rik Markusse kunnen volgend  seizoen hun tweehonderdste competitieduel spelen en Ernst Berman kan een record van Sjaak Vermue uit de boeken spelen. Sjaak speelde vanaf zijn debuut op 9 september 1979 42 competitieduels op rij.

Traditiegetrouw werd de laatste uitwedstrijd van het seizoen afgesloten met een etentje bij de Wok.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl