Senioren Tovaal met goed spel naar gedegen overwinning

Met een ruime 34 – 7 overwinning op Hookers 2 deed de Goese Rugbyclub Tovaal een goede zaak in de derde klasse Zuidwest. De Goesenaren stegen naar de vierde stek, maar alle concurrenten moeten nog op bezoek op sportpark Het Schenge in Goes en het team van trainer Ray Blackburn begint steeds beter te draaien.

Trainer Blackburn kon nog geen beroep doen op Maghiel Hanse, William Beitler en Sjoerd van Benthem, maar de thuisclub kende een sterke start. Hookers 2 werd op eigen helft vastgezet en vanuit scrums en line-outs konden de driekwarten vaak in stelling worden gebracht. In de 10e minuut opende Maarten Buijs de score, waarna Maurice Boelhouwers de conversion vanaf de zijlijn tussen de palen schoot. Direct daarna kwam Hookers 2 simpel langszij, maar Tovaal liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Binnen tien minuten zorgden Matthijs van Roemburg, vrijdag nog verkozen tot lid van het jaar, en Maurice Boelhouwers voor een kloof van 12 punten en gaf de tegenstanders zich eigenlijk al gewonnen. Vlak voor rust scoorde captain Jan Otte op aangeven van Alex Vlieland en was het duel eigenlijk al definitief beslist: 24 – 7.

Na rust kreeg Hookers 2 na wat wissels en omzettingen iets meer greep op het duel, maar Tovaal bleef de bovenliggende partij met Jan-Joost Wiebrens als drijvende kracht in de voorwaartsen. Na een goede actie van Wiebrens voerde Giel Edam de score op tot 29 – 7. Op aangeven van Rombout Boot bepaalde Remi van Oosten de eindstand op 34 – 7.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl