Spannend duel in Stade Pierre Maroy in Villeneuve d 'Ascq

Zaterdag 25 maart speelde de Parijse club Racing92 de wedstrijd niet in het eigen stadion in Colombes, maar in Stade Pierre Mauroy bij Lille. Een kleine vijftig Tovalers trokken naar het stadion om daar de wedstrijd tegen Clermont bij te wonen. Goede plaatsen achter de palen voor € 10 of € 20. Racing-speler Francois van der Merwe zou voor of na de wedstrijd met de jeugdspelers op de foto gaan, maar hij bleef helaas geblesseerd achter in Parijs.

Racing92, met Dan Carter en aantal internationals van Frankrijk, Fiji en Argentinië, startte heel erg sterk, want binnen een minuut was het al 7 - 0. Die score werd uitgebouw tot 20 - 0 bij rust en de wedstrijd leek al gespeeld. Racing92 moest alleen nog een derde try drukken, want dan zouden ze vijf punten aan het duel overhouden en meer kans maken op een plaats bij de bovenste zes. Het liep echter heel anders. Kennelijk hadden de spelers van Clermont, tweede in de Top14, in de rust een donderspeech gekregen, want zij waren in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij. Ze kwamen snel terug tot 20 - 10 en het was maar goed dat Stanley in de 60e minuut met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd en Johan Imhoff een minuut later recht voor onze neus de voorsprong weer, met de conversion van Carter, op 27 - 10 bracht, want anders had het er somber uitgezien voor de Parijzenaars. Met een man minder kwam Clermont toch nog terug tot 27 - 24 en veel supportres waren er van overtuigd, dat de voorsprong wellicht volledig uit handen was gegegeven als het duel nog vijf minuten langer had geduurd. Ook geen bonuspunt voor Racing92, maar nog wel eentje voor Clermont, omdat ze met minder dan vijf punten verschil verloren.

Na afloop maakten de spelers van Racing92 een ererondje en ging Ties Canjels nog op de foto met Wenceslas Lauret. 

Aanstaande zondag wordt de kwartfinale in de Champions Cup tussen Clermont en Toulon rechtstreeks uitgezonden op France2. Kick-off is om 16.15 uur.  

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl