Spectaculaire overwinning laatste competitiewedstrijd Cubs!

Afgelopen zaterdag (17 mei) was het eindelijk dé dag dat de Cubs de uitgestelde laatste competitiewedstrijd van het seizoen gingen spelen! Vol nieuwe energie en uitgerust  na de meivakantie, waren de Cubs gretig, gemotiveerd en compleet met 15 man om zaterdag vol voor de overwinning te gaan. Direct bij de kick off waren de Cubs in balbezit en door sterk spel over de voorwaartse bleven ze daarna ook in balbezit! Binnen 5 minuten was de eerste try in de pocket en nog geen 5 minuten later was de volgende try een feit. Voor alle Goese toeschouwers begon de spanning te stijgen, want hopelijk konden de Cubs de nul behouden en voor het eerst dit seizoen de overwinning pakken! De tegenstander had 19 spelers en stond met een erg sterk team op het veld. De twee sterkste spelbepalende spelers, die de vorige keer goed waren voor 7 tries, werden door de ijzersterke verdediging  van Tovaal keer op keer afgestopt. Bij 20 – 0 begon het erop te lijken dat dit keer de Cubs in zichzelf bleven geloven.

In de tweede helft mochten de toeschouwers wederom genieten van de concentratie, strijdlust en teamwork van de Cubs. Het leek erop alsof Jenz één meter voor de tryline getackeld zou worden, maar vanuit een mooie draai drukte hij alsnog de try.
Na een geweldige tackle van Jeroen moest helaas één van de drie meisjes van de tegenstander het veld verlaten.
Ook kwam eindelijk Sander zijn snelheid goed tot zijn recht! Hij creëerde de mogelijkheid om over de wing van de tegenstander door te breken en helemaal alleen een try te drukken, 40 – 0.

Met een schorre stem tijdens elke wedstrijd heeft de trainer het hele seizoen naar dit schouwspel toegewerkt en werd het uiteindelijk beloond met een spectaculaire overwinning van de Cubs!

Uiteindelijke uitslag 50 – 7. Een mooi einde van een GEWELDIG en GEZELLIG seizoen.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl