Strijd der Titanen op drassig rugbyveld te Goes !

Het zag er BIJNA naar uit dat de weergoden niet mee gingen werken om de thuiswedstrijd van de Cubs door te laten gaan. Al de gehele week bakken uit de hemel, maar gisterenavond en vanmorgen was “the force on our side”!
Hilversum z’n reactie (vrijdagavond even telefonische contact) op de bevestiging dat de wedstrijd doorging was YESSSSSSS!……hoef hier duidelijk niets aan toe te voegen.
Direct bij de start van de match drukte Damon zich door de verdedigende lijn van onze vrienden uit Hilversum, naderde hiermee bijna de tryline, maar helaas voorzag de tegenpartij deze actie tijdig en onderschepte hem. ‘Actie reactie’ en hierdoor kwam de tegenpartij  direct terug met een efficiënte counterattack , 0 – 5. Door fel en prima voorwaartsen spel van Hilversum nam de druk toe en scoorde ze ook de tweede try, 0-10.
De wingers van Tovaal hadden voor deze match van positie veranderd. Deze wisseling wierp gelijk zijn vruchten af (was door de telelens heel mooi waar te nemen), Kjell profiteerde hiervan en drukte zijn eerste try sinds lange tijd. De boys bleven in deze ‘flow’(scherpte, support daar waar nodig, strijdvaardig en gretig), waardoor Ryan in balbezit achter de driekwarten goed de ruimte opzocht en op volle snelheid uiteindelijk Damon in stelling bracht om af te ronden. Sylvester verzilverde de conversie en zo kwam Tovaal prachtig op een 12-10 voorsprong inde wedstrijd.
Onnodig kickwerk door de Tovaal voorwaartsen resulteerde in een onnodige tries tegen waardoor er ineens tegen een 12-22 achterstand aangekeken werd.
Mede door een flying dive drukte onze scrum-half Pim de 3de Tovaal try en had Tovaal na rust met een 17-22 opeens zicht op een eventuele overwinning of minimaal een gelijkspel.
Maar nu de Zeeuwse mentaliteit (vergeleken met de randstad, zijn onze boys erg aardig) nog omzetten, dat is wel een mooie uitdaging. Alle boys waren voor een hele lange tijd in de wedstrijd geconcentreerd, maar opeens begonnen ze teveel foutjes te maken en het tackelen liet ook het nodige te wensen over waardoor Hilversum uiteindelijk toch nog een aantal tries kon drukken.
Vertekende eindstand 17-46.  
Ondanks het verlies van vandaag hebben supporters en familieleden langs de zijlijn ‘waar voor hun geld’ gekregen.

Jullie zijn van ver gekomen, voor een Zeeuwse rugbyclub en jullie maken enorme progressie als Cubs team op landelijk niveau, maar ook als individuen.  Vanachter mijn laptop, turend een blik naar buiten te werpen type ik ‘dit’ stukje en kijk ik met uitermate trots terug naar de match van ‘mijn boys’ vandaag (is er maar eentje ECHT van mij).

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl