Strijden om de eerste plaats in de poule

Zoals bij zoveel teamsporten heb je weleens befaamde derby’s tussen twee rivaliserende teams, denk daarbij aan Ajax – Feynoord in de voetballerij of NL – Duitsland bij de hockey.
Bij Rugby hebben we de All Blacks vs Australië en gelukkig hebben we de 3de helft nog waarbij je ‘alles’ vergeet wat er de afgelopen 2 x 35 min heeft afgespeeld, maar één ding is zeker deze derby’s blijven soms het hele seizoen ’t onderwerp van gesprek. Waarschijnlijk ook na vandaag in Tilburg.

In mijn belevingswereld type ik (soms op de weg terug van een wedstrijd heb ik al inspiratie, soms pas bij thuiskomst en een enkele keer heb ik writersblock) de wedstrijdverslagen van alle wedstrijden die de boys spelen voor enkele geïnteresseerde ouders, spelers (deze zijn voornamelijk benieuwd naar de actiefoto’s) en mijn eigen familie. Maar niets is minder waar…..ik heb vandaag gewoon een deadline gekregen van één van de ouders!
Kanonnen!! Gezien het tijdstip op mijn laptopklokje, half 6, ‘gaat het mijn helaas net NIET lukken om ’t klokslag 18:00 uur up te loaden’ …….’Uhm, wat nu Jan?’

Met de strijd van het kampioenschap van vorig jaar nog vers in het geheugen betraden beide teams het veld, maar het was Tilburg die uiterst wakker en gretig was. Met nog geen 10 min gespeeld keek Tovaal al tegen een achterstand aan van 19-0, en was er toch wéér een fanatieke peptalk nodig van trainer Jan (en geloof me beste mensen, deze was aan de andere kant van het veld goed te horen) om de Tovaal Colts op normaal niveau te krijgen.
De voorwaartsen pakte hun werk op, begonnen hun rucks te winnen waardoor Kjell twee keer in stelling gebracht werd en deze verzilverde met twee tries.
Naast dat de Tovaal voorwaartsen het zwaar hadden was het vandaag ook de passing de 3 kwartlijn in, die niet zuiver en strak genoeg was. Tilburg maakte er gretig gebruik van en scoorde de 1ste helft nog tweemaal, ruststand 26-19.

Dankzij de vloeibare energie oppeppers die de boys tijdens de rust van Jan hadden gekregen, was er weer een Tovaal opleving, maar helaas was die van korte duur. In de 2de helft bracht Tilburg een 3de jaars Colts in (met het formaat van Mac) die direct na de kick-off vanuit de scrum onhoudbaar de 5 meter en try zone in denderde en de score verder opvoerde. Tovaal maakte ook de ‘fout’ om regelmatig vanuit de kick-off de bal in zijn handen te kicken waardoor Tilburg vrij eenvoudig 20 meter terrein winst boekte.  Door met name de sterke voorwaartsen liep Tilburg verder uit naar 53-19.
Tovaal besloot met een laatste krachtsinspanning en gedrevenheid nog voor het bonuspunt te gaan en in het laatste kwartier was het opnieuw Kjell die na prima uitgespeelde 3 kwartlijn aanval de welverdiende 4de Tovaal try maakte.
Het was Pim die in de allerlaatste minuut scherp was en (ondanks zijn wat mindere wedstrijd van vandaag) eigenhandig zijn 2de try van de wedstrijd drukte. Eindstand 53-29.

Afsluitend……moet ik toegeven dat zo’n deadline best wel motiverend werkt, correctie, soms motiverend werkt voor mij. Ik ben dan wel een halfuurtje te ‘laat’, maar wat is nu te laat…..on the other side of the pond, waar ik familie heb wonen, MOET het nog 6pm worden.
Dussssssssssssssssss……….

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl