Te gast bij Racing-Métro92 – Castres

Jacques Cronje had vijf tickets geregeld voor de laatste speelronde van de Top14, waarin Racing moest winnen van Castres om een plaats bij de bovenste zes te bemachtigen en mee te blijven doen in de strijd om de Bouclier de Brennus. Castres, winnaar in 2013 en vorig jaar nog finalist, had zich pas een week eerder veilig gespeeld. In elk duel van de laatste speelronde in de Top14 stond overigens nog iets op het spel.

Na een vlotte reis en een goede lunch in restaurant Au Bureau begon de wedstrijd om 16.15 uur in Stade Yves-du–Manoir, waar Ajax in 1969 ooit met 3 – 0 een beslissingswedstrijd van Benfica won. Castres opende weliswaar de score, maar vooral na rust was het toch vooral Racing dat leuke dingen liet zien. Al snel werd duidelijk dat door dit resultaat Racing aanstaande vrijdagavond een barragewedstrijd dient te spelen tegen stadgenoot Stade Francais.

Na een kijkje in de boetiek troffen we Jacques met een aantal Afrikaanse vrienden en loodste Jamie Roberts ons als zijn beste vrienden naar binnen bij de receptie. Daar werden we door de speaker al verwelkomd als “Les supporters Hollandais”en spraken we onder andere Alexandre Dumoulin, Castres-captain Rodrigo Capo-Ortega (nog drie jaar actief bij Castres), Antonie Claassen en Francois van der Merwe, die nog gehuldigd werd omdat hij zijn 150e wedstrijd voor Racing-Métro92 gespeeld had. Hij beloofde dat we voortaan bij hem terecht kunnen voor tickets.

Er vielen helaas geen polsbandjes in te leveren, dus wegens het ontbreken van de smile van Niels kregen we na afloop geen cadeau mee, maar dat mocht de pret niet echt drukken.

In Hostellerie de la Porte Bellon in Senlis werd de dag afgesloten met een goed diner en net voor half drie waren we weer terug in Goes.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl