Tovaal 2 helpt Rugby Schouwen in allereerste duel meteen aan zege

Zondag 2 oktober was het dan zover. Op sportpark Van Zuijen in Burgh-Haamstede werd de eerste seniorenrugbywedstrijd gespeeld in de geschiedenis. Ongeveer een jaar geleden is er gestart met jeugdrugby en inmiddels is het aantal jonge rugbyliefhebbers al uitgegroeid tot een groep van bijna twintig spelers.

Omdat Ad Buijs zowel betrokken is geweest bij de oprichting van E.Z.R.C. Oemoemenoe in 1971 en die van de Goese Rugbyclub Tovaal zeven jaar later viel hem de eer te beurt om ook het seniorenrugby op Schouwen-Duiveland af te trappen.

Het eveneens onlangs opgerichte E.F.R.C. Eilanders uit Stad aan ’t Haringvliet was de tegenstander. Zij speelden hun eerste wedstrijden in augustus en september tegen Tovaal en Oemoemenoe en al snel was duidelijk dat zij het qua ervaring af moesten leggen tegen Rugby Schouwen, waar bijna een compleet vijftiental van het tweede van Tovaal klaarstond om de acht Schouwenaren bij te staan.

Danny Bobeldijk drukte de eerste try en na een try van Maghiel Hanse en een tweede van Danny ging de Schouwse formatie met een 15 – 0 voorsprong de rust in.

Na rust bleef Rugby Schouwen sterker. Maghiel voerde de voorsprong op naar 20 – 0, waarna ook de gasten een try wisten te drukken. Giel Edam converteerde vervolgens een try van Patrick Pieterse en Pieter Blankenburg bepaalde met zijn allereerste try de eindstand op 32 – 5.

Na afloop kreeg Maghiel van Eilanders-voorzitter Tim Mudde meteen een fraaie trofee overhandigd en de afspraak werd gemaakt om daar jaarlijks om te gaan spelen.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl