Tovaal grijpt koppositie na winst in Gouda

De senioren van de Goese Rugbyclub Tovaal maakten het zichzelf in Gouda erg lastig, maar grepen met een 24 – 0 overwinning wel de koppositie in de derde klasse.

Tovaal had in de eerste helft geen kind aan de thuisclub. De mannen van trainer/speler Brian Hendry ontwikkelden een enorm veldoverwicht, maar misten het raffinement om de defensie van Gouda open te breken. Daan Slotboom leek op weg naar de openingstry, maar de arbiter paste helaas voor de gasten de voordeelregel niet toe. Pas in de 27e minuut opende Ernst Berman de score, waarna er vlak voor het nemen van de conversion iets geks gebeurde. Was het een scheet of gewoon een windvlaag? Feit was wel dat net als op zondag 27 oktober 2002, toen op hetzelfde veld twee doelpalen bezweken bij windkracht 10, de linkerpaal van het doel tergend langzaam naar beneden viel, voor Ernst zelfs met zijn aanloopje begonnen was. Consternatie alom. Wat nu? Verder spelen besliste de referee, die wellicht gelet op het spelbeeld dacht dat die helft van het veld na rust toch niet bespeeld ging worden. De thuisclub was immers alleen na de kick-off voor een zeer korte periode op de helft van Tovaal verschenen. De conversion werd op het andere doel genomen, maar kennelijk was de aanloop van pakweg 90 meter te vermoeiend. Ernst schoot mis. Tovaal besloot de trylijn van Gouda in het restant van de eerste helft te ontzien. Echt veel kansen kwamen er niet meer.

Direct na rust stoomde Tovaal door try’s van opnieuw Ernst Berman en Matthijs van Roemburg en een conversion van Sam Richel door naar een 0 – 17 en leek Gouda rijp voor de sloop, maar pas in de slotminuut zorgde Ernst na een rush die zo ongeveer begon achter de eigen trylijn voor het bonuspunt. Sam legde de eindstand met een fraaie conversion vanaf de zijlijn vast op 0 - 24.

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl