Tovaal speelt leuke pot tegen UVRS

Vrijdagavond speelde Tovaal een vriendschappelijke pot tegen UVRS. Na een 24 – 7 ruststand werden de Utrechtse veterinaire studenten, die in de Jonge Hondencompetitie uitkomen, met 34 – 7 verslagen.

Na vijf minuten opende Bram Bruijnes de score en Michiel Sinke voegde daar met een welgemikte conversion nog twee punten aan toe. Remi van Oosten en Alex Vlieland voerden de voorsprong op tot 17 – 0, maar ook UVRS kreeg een aantal kansen. Na een break van Pim Abbink werd het 24 – 0, maar vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Daan van Gorp kwamen de gasten terug tot 24 – 7.

In de rust kon trainer Ray Blackburn een aantal verse krachten inbrengen. Tovaal bleef sterker, maar UVRS werd bepaald niet overlopen. Toch voerde Alex Vlieland de voorsprong op tot 29 – 7 en later was Ron Burgs attent genoeg om de bal over de trylijn te brengen. Eindstand: 34 – 7.

Na afloop was er een ontvangst in het clubhuis en werden er wat geschenken uitgewisseld. Verder werden de gasten getrakteerd op een echte Zeeuwse specialiteit: oesters.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl