Tovaal verliest slijtageslag van HRC 3

Tovaal slaagde er niet in om eigen veld te winnen van titelkandidaat HRC 3 uit Den Haag. Na een 7 – 7 ruststand ging Tovaal vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Roderick Rishworth met 7 – 14 onderuit.

Tovaal had in de eerste helft de felle wind tegen en slaagde er in het eerste kwartier niet in om onder de druk van HRC 3 uit te komen. De Hagenaars beukten voortdurend op de Goese trylijn, maar verdedigend stak het bij de thuisclub goed in elkaar. Pas in de 25e minuut sloeg HRC 3 een bres en volgde er een try tussen de palen. Met de conversion werd het 0 – 7. Vlak voor rust kwam Tovaal op gelijke hoogte. Aanvoerder Jan Otte veroverde de bal in een lineout op enkele meters van de Haagse trylijn en Maurice Boelhouwers scoorde een try en bracht zijn ploeg direct daarna vanuit een lastige hoek langszij met een conversion: 7 – 7.

Na rust had Tovaal het windvoordeel, maar de Goesenaren slaagden er niet in om HRC 3 op eigen helft vast te zetten. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar met nog 6 minuten op de klok trok HRC 3 toch nog aan het langste eind. Met een try en met een conversion werd de eindstand vastgelegd op 7 – 14.

Na afloop waren er voor de Haagse gasten oesters in het clubhuis.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl