Tovaal verslaat Delft 2

Tovaal boekte op sportpark Het Schenge in Goes een afgetekende 17 – 0 zege op Delft 2.  Bij rust leidden de Goesenaren al met 12 – 0. De uitwedstrijd in Delft had op 23 november een 0 – 12 overwinning opgeleverd.

Onder aanvoering van “mini van de week” Liam Wayman betraden de senioren het veld. Mac was grotendeels hersteld van een keelontsteking, Matthijs was in driekwartlijn geposteerd en Boelie voor het eerst in zijn carrière op de full-back.

In het begin van de wedstrijd lukte er weinig bij beide ploegen. Aan beide kanten werd veelvuldig balverlies geleden en goed uitgevoerde aanvallen waren op de vingers van één hand te tellen. Halverwege de eerste helft maakte Pim Abbink de eerste geslaagde break op de helft van Delft 2. Hij strandde op twintig meter van de Delftse trylijn, maar voor Jac Markusse was het geen probleem om de aanval succesvol af te ronden: 5 – 0. Maurice Boelhouwers benutte de conversion: 7  - 0. Vijf minuten later vergrootte Maghiel Hanse de voorsprong na een gewonnen line-out tot 12 – 0, maar de gasten gaven zich nog niet gewonnen.

Bij de aanvang van de tweede helft verving Laurens Dourleijn Bert Bakker op de tweede rij en voerde Brendan Richards de voorsprong na een handig kickje al snel op naar 17 – 0. Brian Hendry paste nog een vijftal wijzigingen toe in het team en vervolgens ging Tovaal op jacht naar de vierde try, die een bonuspunt op zou leveren. Zover kwam het echter niet. Delft 2 nam het initiatief en de thuisclub moest zich beperken tot verdedigen. De Goese verdedigers stonden echter geen tries toe en in de stand kwam geen verandering meer. Eindstand: 17 – 0.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl