Tovaal verslaat Presidents' XV

Afgelopen zaterdag startte de Goese Rugby Club Tovaal het nieuwe jaar traditiegetrouw met een wedstrijd tegen een Presidents’ XV. Het duel werd voor 22e keer gespeeld en Tovaal zegevierde uiteindelijk met 22 – 15.

Dankzij een try van Ron Burgs kwamen de Presidents op een 0 – 5 voorsprong. Ray Blackburn zorgde voor de gelijkmaker en direct daarna leken de Presidents via Bert Bakker en Jan Moelker opnieuw te scoren, maar deze try vond geen genade in de ogen van referee Niels van Harn. Voor rust nam Tovaal zelfs een voorsprong, toen Jan Otte tussen de palen wist te scoren. Maurice Boelhouwers bepaalde de ruststand met een conversion op 12 – 5. Na rust bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar door twee tries van Danker Rijk kwamen de Presidents op een 12 – 15 voorsprong. Een drop-kick van Egon Geeratz miste de palen op een haar en via tries van Alex Vlieland (na een solo) en een van Jan Otte zegevierde Tovaal uiteindelijk met 22 – 15.

Na afloop van de wedstrijd was er de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie. Nieuw was het wellicht eenmalige “petje op, petje af” door De Beul. Zonder petjes, maar een dankzij verwarrende  armgebaren enigszins chaotisch verlopende kwis, die Stupe zowaar en onverwacht een fles mampoer opleverde. Kees Hage fungeerde daarna op zijn vertrouwde wijze voor de vijftiende keer als veilingmeester. Hij bracht uiteenlopende items onder de hamer t.b.v. het tripfonds van de Goese Rugbyclub Tovaal. De bestemming van de jaarlijkse trip wordt binnenkort bekend gemaakt.

Foto's van Harry zijn terug te vinden in het fotoalbum. Later volgen de foto's van onze huisfotografe Angelika.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl